torstai 11. helmikuuta 2016

To do - kodin seuraavat projektit

Kodin muutoshaaveita

Olemme asuneet nykyisessä kodissamme vasta alle kuusi kuukautta. Sisustus on edennyt pala-palalta kohti meidän makuamme. Paljon on tehty, hankittu, järjestelty ja veivattu edestakaisin. Iso osa kodista näyttää jo meiltä, mutta vielä on tekemistä. Tässä postauksessa laitan pähkinän kuoreen kotimme seuraavat projektit. Ensin kuitenkin muutama tyytyväisyyttä herättävä kuva.























Ja sitten ne muutoskohteet :)





4-vuotiaan poikamme makuuhuone on kodin huoneista pienin ja pimein. Huoneesta oma postaus täällä. Huone kaipaa piensisustuksellista viilaamista (oikea päiväpeitto, verhojen lyhennytys, jo olemassa olevat muumitaulut seinälle ja ehkä uuden, helppohoitoisemman maton). Lisäksi olemme olleet aikeissa laittaa seinään liitutaulumaalia. Maalausta jarruttaa värin valinta. Itse kallistun valkoiseen liitutaulumaaliin, huoneen koon vuoksi. Ennen kaikkea muuta haluaisin kuitenkin huoneen valaistuksen riittäväksi ilman, että kokonaisuus muuttuu levottomaksi.











Pikkuneidin huoneen kaikki tekstiilit ja huonekalut on kerätty muilta jääneistä rippeistä. Siksi kokonaisuus ei ole valmis eikä harmoninen, saatikka viimeistellyn näköinen.


Jos voisin, tyhjentäisin huoneen kokonaan ja aloittaisin alusta. Valitsisin toisenlaisen maton, siirtäisin sohvan pois, vaihtaisin verhot vaaleampiin ja kevyempiin. Pinnasänky vaihtuisi isojen lasten sänkyyn (en tosin tiedä, kestäisivätkö yöt vaihdosta). Pikkutuoleilla ei tässä huoneessa ole juuri virkaa, joten etsisin niille toisen paikan esimerkiksi eteisestä. Tuplaovien takana olevat expedit ja kallax hyllyköt laittaisin toiseen kohtaan. Ainoastaan tätä huonetta varten ostettu kattovalaisin jäisi paikalleen, muu sisustus muuttuisi.


Tarvitaan ihme, tai poikkeuksellista luovuutta, jotta saisin käytössä olevalla budjetilla huoneesta mieleisen. Siksi annan kokonaisuuden toistaiseksi olla näin, ja venytän penniä saadakseni säästöjä sisustuksen uusimista varten. Ehkä kesällä?!









Täältä  voit lukea huoneen esittelyn kokonaisuudessaan. Tämä huone kaipaa vähintäänkin tauluja seinille. Uusi sänky on hankintalistalla. Sängyn vaihduttua voisin hankkia myös seinälle lukuvalon. Muita muutoksia en tässä vaiheessa tekisi. Raikkaus, pirteys ja valoisuus ovat minusta tämän huoneen valttikortit.










Keittiön kaapistojen väri ei missään vaiheessa ole ollut minulle ominta omaa, mutta silmä on tottunut, enkä ole tähän ensimmäisenä satsaamassa enää. Sen sijaan kesällä kaatuu tuo puolikorkea väliseinä (jolla kello roikkuu) 10cm kaapiston yläreunan yläpuolelle. Seinä olisi lähtenyt jo, mikäli työ ei edellyttäisi sähkömiestä. Koska sähkötöitä tarvitaan, joudun malttamaan mieltäni. Seinän purkamisen lisäksi keittiön välitilaan asennetaan valkoinen lasi. Laatat ovat liian maalaisromanttiset minun makuuni. Voikohan lasin kiinnittää entisten laattojen päälle? Lisäksi haaveilen mustista kivitasoista, mutta en ole vielä hintaa selvittänyt (en tiedä, uskallanko edes selvittää). Minua mietityttää myös se, että mahtaako tasojen vaihtaminen onnistua enää välitilan uusimisen jälkeen (siis siten, että välitila säilyisi). Liesituuletin on myös liian massiivinen ja maalaisromanttinen, joten se vaihtuu. Liesituulettimeksi valitsemme freesauksen yhteydessä joko valkoista lasilevyä petraavan valkoisen, tai vaihtoehtoisesti kodinkoneisiin sointuvan harjatun teräksen. Näin keittiön ilme raikastuu jo varmasti huomattavasti.


Keittiön muutokseen liittyen mainitsen nyt vielä tuon laatoituksen uusimisajatuksen. Laatan väri häiritsee minua päivä päivältä enemmän. Maalaisinko päälle kaakelimaalilla? Laatoittaisinko päälle? - miten laattialämmityksen käy jos purkaa, tai jos laatoittaa päälle? Parketti on paksu, ja tällä hetkellä tuo lattiassa oleva laatta on parkettia alempana (hiomavara ilmeisesti). Sen puolesta päällelaatoitus voi tulla kysymykseen. Maalauksesta löysin yhden inspiroivan postauksen, Valkoinen Soihtu -blogista. En ole maalaamista pitänyt vaihtoehtona ennen tuota postausta, nyt kuitenkin kiinnostuin siitäkin vaihtoehdosta. Ai että tuo lattia olisi hieno valkoisena!!!




Siinäpä päällimmäiset mietteet. Piensisustuksellisia visioita minulla on muitakin, mutta suuret linjat olisi ensin mukavaa saada kuntoon! :)

1 kommentti: