keskiviikko 17. helmikuuta 2016

Koti huone huoneelta - eteisaula

Näkymiä eteisaulasta

aula



Meillä on tuulikaapin jatkeena iso iso iso eteisaula, joka on kotimme ehdoton valttikortti, mutta myös sisustuksellinen haaste. Pidän kaikkia aulatiloja vähän "hukkatilana", koska niille ei vaan ole olemassa oikein mitään järkevää funktiota, ellei kyse ole jostain yläkerran aulatilasta, joka sopii vaikka pelinurkkaukseksi tai lukunurkkaukseksi. Eteisaulaan ei oikein sovi istumapaikat ja lukuvalo sen enempää kuin työpistekään. Meillä tämä aula on jäänyt siis tällaiseksi läpikulkutilaksi, josta on toki mukava näkymä ympäri taloa.





Laatan väri ei vastaa täysin todellisuutta, on vaaleampi luonnossa.

Ennen muuttoa visioimme ainakin yhden liukuovikaapin hankintaa kuvissanäkyvän sisustusarkun paikalle. Kaappi voisi olla valkoinen valkoisilla lasiovilla, tai sitten valkoinen peiliovilla. Kaapissa voisimme säilyttää aikuisten takkeja, joita tuppaa eteisen liukuovikaapissa olla aika monet eri käyttötarkoituksiin. Lasten ulkovaatteet ovat melkein kaikki päivittäisessä käytössä, mutta meillä aikuisilla on nahkatakkia, kuoritakkia, softshelltakkia, villakangastakkia jne. Eteisen liukuovikaappi on silti ollut meille ihan riittävän kokoinen, joten kaapin hakkimisella ei ole pakottavaa kiirettä. Kaappi toisi jotain "käyttötarkoitusta" tähän tilaan.


eteisaula






Kaapin lisäksi minulla on tarkoitus hankkia porrasjakkaran takana olevalle seinälle pari mustavalkoista, yksinkertaista printtijulistetta. Mulla on kuitenkin meneillään ostoslakko puoliväliin marraskuuta, joten en nyt sisustushankintoja toistaiseksi tee. Suunnittelu ja haaveilu on ilmaista, joten keskityn niihin :)





Piensisustukseen voi myös panostaa hiukan. Kynttilät tilasin maton pariksi H&M:n verkkokaupasta jokunen tovi sitten. Aika usein ostan tuohon kynttilöiden viereen myös tuoreen kukkakimpun. Tuoreen kukan sijaan siihen sopisi hyvin myös varjoisamman paikan ruukkukasvi. Tuon hyllykön funktiota olen kovasti pähkäillyt ja se onkin siirtynyt meillä edestakas tuulikaapista eteiseen ja välillä mietin, möisinkö sen kokonaan pois. Se toimii kuitenkin hyvänä laskutasona (auton avaimet, kännykkä jne) kotiin tullessa, ja näinollen saa tuossa olla. Toisaalta se minusta sopii ihan hauskasti yhteen tuon H&M:n boheemin maton kanssa, mutta onko hiukan kylpyhuonemainen kuitenkin, mitä mieltä?






Piensisustuksen lisäksi vielä valaisinasioita on ollut mietinnässä. Katossa on ihan hyvät isot ja teholtaan riittävät valaisimet, mutta lattiavalaisin tuo aina kodinomaisuutta ja lämmintä tunnelmaa, mikä on minulle tärkeää. Sisääntulon merkitystä sisustuksessa ei pidä unohtaa, vaikka itseään varten sisustaakin. :) Omaan kotiin on kiva tulla, kun jo eteinen näyttää siltä, mistä tykkää. :)




<3: Tanja

2 kommenttia:

  1. Täydellinen eteinen!! Mäkin haluan =D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! Tätä on myllätty edestakasin viimeviikot enkä lopulta ole ikinä ehkä tyytyväinen :D joten kommenttisi antoi jo aimoannoksen mielenrauhaa :)

      Poista