keskiviikko 10. helmikuuta 2016

Pienen pojan makuuhuone

Pienen pojan oma huone





4-vuotias poikamme rakastaa Ritari Mikkeä, punaista, dinosauruksia ja merirosvo Jakea sekä totta kai ryhmä hauta. Vitivalkoista tästä huoneesta ei siis saa millään - eikä tarvitsekaan. Lastenhuone saa näyttää lapselta itseltään, ja siltä tässä lastenhuoneessa todellakin näyttää!







Perheen 4-vuotiaalla pojalla on talomme makuuhuoneista ehkä se pimein ja pienin. Tämä makkari on siis pohjapiirroksessa ruudulla oikean käden puolella,  autokatoksen vieressä. En jaksa kikkailla paintin kanssa, jotta saisin huoneen merkattua. ;)



Näkymä pojan makuuhuoneeseen ovelta katsottuna



Pojan huoneessa oli lähtökohtana mintunvihreällä maalattu lasikuitutapetti (valitettavasti tästä kammotuksesta ei ole edes kuvaa olemassa), ja sen toki halusinkin sitten äkkiä pois. Hommaan avuksi valittiin DURO lasikuitutapetin tasoitustapetti. Homma aloitettiin juurikin tästä pikkupojan makuuhuoneesta, ja harjoitteluksihan se meni. Eikä vähiten siksi, että saimme liikkeestä alkuun väärän liisterin. Lasikuitutapettiasiaa aiemmin blogissani löytyy täältä.







Koska maalia piti ostaa yhteensä 30 litraa, päädyin maalaamaan kaikki makuuhuoneet samalla valkoisen sävyllä, ja sävyksi valikoitui paperi. Maalina cellon puolihimmeä sisustusmaali. Tuo tasoitustapetti imaisi maalia kuin jokin fleecepeitto, eli pelkästään tuon noin 9m2 makuuhuoneen maalaaminen veti lähes 7 litraa maalia. Pohjaväri oli valmiiksi valkoinen, joten kahden kerroksen maalaaminen ei sen puolesta olisi ollut tarpeen.



Rämöttävä verhotanko on juurikin näitä elämisen jälkiä, joita touhukkaan neljävuotiaan kanssa tahtoo tulla... Verhot kestivät ikkunassa peräti kolme päivää...



Ja niinhän siinä sitten kävi, että pohjatapetissa olevia kuhmuja tasoiteltiin vielä tovi huoneen valmistumisen jälkeenkin. Eikä aikaakaan, kun poikamme otti sinisen permanenttitussin ja suti seinät täyteen piirustuksia. Ensin ajattelin, että asia on katastrofi. Sen jälkeen mietin, että olkoot siinä seinässä. Piirrokset ovat vain lisääntyneet, vaikka asiasta on napakkaa keskustelua käyty. Myös perheemme esikoinen innostui sotkemaan seiniä lisää. Töherrykset on sudittu pikkupensselillä piiloon, mutta kompromissiratkaisuna olemme päätyneet maalaamaan yhden seinistä liitutaulumaalilla, jonka väriä emme ole vielä päättäneet.







Pojallamme on yksi ainoa suosikkiväri, ja se on punainen. Itse haluaisin liitutauluseinän mustaksi, mutta huone on pieni ja pimeä, eikä lapsi itse välitä mustasta niinkään. Hän haluaisi seinän punaiseksi, siitä taas en itse innostu. Saattaa olla, että seinä jää edelleenkin valkoiseksi, valkoiseen on helppo myös millä tahansa liituvärillä piirtää.





Ennen remonttia ja muuttoa haaveenani oli sisustaa pojan huone retro-modernilla tyylillä ja hankkia sinne jotain mukavia design-yksityiskohtia, kuten Componbili. Suunnittelin huonetta blogissani jo tuolloin, visioni oli aikalailla selkeä. Toteutus on kuitenkin jäänyt puolitiehen. Verhot uupuivat pitkään, ja lopulta kun sain ne ostettua, niin poika kiskoi heti tankoineen päivineen alas touhutessaan. Mitään designia en koskaan tullut hankkineeksi ja visionani ollut musta-valkoraidallinen mattokin oli huoneeseen liian suuri. Huoneen sisustimme siis aivan täysin entisillä kalusteilla hankkimatta _yhtään_ mitään uutta. Jopa kattovalaisin löytyi ennestään, vaikkei kyseistä lamppua ollut tarkoitus ottaa käyttöön.









Päiväsaikaan huone on onneksi kohtalaisen valoisa, mutta illalla huoneen nykyinen valaistus ei oikein tahdo riittää. Kohdevalaisimia ja tunnelmavaloa olisi kiva saada lisää. Nyt huoneesta löytyy ainoastaan tuo kattovalaisin ja sen lisäksi PS-kaapin päältä tuo valkoinen Ikean löytö.





Ikean valo on päällä paljon kattovaloa enemmän, koska papukaijavalossa oleva energiansäästölamppu on teholtaan aika huono. Miten lisäisit huoneeseen valaistusta? Lattiavalaisimelle huoneessa ei tällä hetkellä oikein ole tilaa, joten seinälle kiinnitettävät valaisimet voisivat toimia?


Lahjoituksena saatu avohyllykkö on tarkoituksella jätetty käsittelemättömäksi. Lempparilelut saavat vapaasti olla esillä - onhan kyse lapsen huoneesta.


Yksi vaihtoehto olisi laittaa joku valaisin avohyllykköön. Nurkka on huoneen pimein, ja senkin vuoksi looginen paikka valaisimelle. Hyllyköstä roikkuu pienet ledivalot, mutta aion ne raivata pois kevään aikana.








Lempparijuttuja löytyy myös pojan liinavaatteista: mustavalkoiset muumilakanat ovat niin rakkaat, että ne kiertävät lähes aina pesun kautta suoraan takaisin sänkyyn.




Lakanoita ei välttämättä ole tarpeen peittää päiväpeitolla, minusta ne ovat ihan katseen kestävät näkyvilläkin. Pienen lapsen on helppo itsekin laittaa peitto nätisti paikalleen ja torkkupeitto päiväunia varten jalkopäätyyn. Ison päiväpeiton laittaminen vaatii jo äidin apua. Me&i sydäntyyny tuo vähän väriä muutoin melko mustavalkoiseen kokonaisuuteen. Periaatteessa huone ei tarvitsisi verhoja ollenkaan, mutta kokeilen vielä sinnikkäästi verhot asentaa, kunhan tanko on taas porattuna paikalleen. :)









<3: Tanja

8 kommenttia:

  1. Ihana huone! :) Kelpais mullekin :D Punaiset yksityiskohdat on niin rakkautta *__* Meidän neitillä on punainen kuu-tuoli, joka on nyt viimeaikoina saanu paikkansa meiltä olohuoneesta joka muuten on musta/valko/tummanharmaa sisusteinen. En enää tohdi viiä sitä tytön omaan huoneeseen, kun on niin ihana väriläiskä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihanasta kommentista :) Nää pienet väriläiskät piristää kyllä vaaleita / mustavalkoisia huoneita kivasti :) Ja toisaalta ne erottuu kauniisti, kun ei ole mielettömästi eri värejä ympärillä :)

      Poista
  2. Valaistusta huoneeseen lisää vaihtamalla polttimo valaisimeen. Valitsee oikean sävyn sekä tarpeeksi valotehoa, energiansäästölamput ovat sinällään huonoja hitaudensa puolesta, joten suosittelen kokeilemaan vaikka halogeeniä sen sijaan. Voidaan tätä asiaa katsella paremmin myös jos tuun käymään. Vaihtoehtoja on myös laittaa ledivalaisin kattolamppuun (näissä riittää tehoa eikä syö energiaa sen enempää kun energiansäästölamppu) tai lisätä esim ledinauhaa muualle huoneeseen (pintoihin kiinni yms)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkeistä :) Ledilistoja voisi todellakin miettiä :) Tuota led-lamppua kattovaloon mietin minäkin, energiansäästövalo ei kerkeä valaisemaan kun sen voi jo sammuttaa ;) Mutta muutenkin tykkään mieluummin kohdevaloista ja sellaisesta, kuin pelkästä kattovalosta. Kattolampusta tulee jotenkin epämiellyttävä tunnelma yksistään, en osaa oikein sitä selittää ;)

      Poista
  3. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  4. Vastaukset
    1. Punainen on niin pop poitsun mielestä. Hyvin se kyllä valkoisen kanssa sopii yhteen, vaikka mie ite tykläisin esim keltaisesta enemmän :)

      Poista