lauantai 6. helmikuuta 2016

Haaveena French Wardrobe - check list nro 1!

Haaveena French Wardrobe - check list!



http://wyldeblog.com/2015/02/19/the-egalitarian-minimalist-wardrobe/

Marie Konmaryn kirjaa lukeneena, ja siitä aivopestynä, olen pähkäillyt vaatekaappiani edes ja takas. Löysin ongelmani, ja se oli vaatteiden yhdistelemisen mahdottomuus. Minulla on paljon kauniita vaatteita. Jos laitan ne lattialle yksin ja katson, ne ovat totta tosiaan ihania, minun näköisiä, kivoja päällä (toiset vähemmän kivoja). Epäsopivista vaatteista olen jo karsinut kaappini aiemmin. Jäljellä on kuitenkin yksilöitä, joille ei löydy paria. Ratkaisukeskeisenä ihmisenä googlettelin hiukan ja löysin  French Wardroben. En ole teemaan vielä hirmu paljon tutustunut - korjatkaa virheeni jos kirjoitan puuta heinää. Itse tavoittelen vaatekaappia, jossa lähes jokainen vaate on yhdisteltävissä keskenään. Vaatekaappi koostuu "basics"-vaatteista, joiden rinnalla on muutama erottava asuste, takki tai bleiseri. Kuulostaa ehkä tylsältä toisista, minua tämä taas inspiroi mielettömästi.


http://www.theartofstyle.ie/2014/04/the-chic-of-french-style/



Teemalla löytyy paljonkin kirjoituksia googlesta, mutta ne ovat suurimmaksi osaksi englantia. Ranskaa opiskelleena rakastuin muutamiin kirjoituksiin jo ranskankielisten fraasien perusteella. :) Parhaimpiin ja selkeimpiin kirjoituksiin lukeutui The Top Ten Frech Wardrobe, jossa eritellään tarvitsemasi vaatteet. En tarvinnut lukea kohtaa yksi pidemmälle, kun aloin jo sormet syyhyten miettiä muutoksia vaatekaappiini. Tekstin perusteella vaatekaappiin siis tarvitaan;

<3: La Chemise Blanche - valkoinen Basic paita - toinen silkkiä ja toinen puuvillaa
<3: Le Trench - trenssitakki (beigestä puhutaan, itse valitsisin mustan)
<3: Les Ballerines - balleriinakengät mustina - monikäyttöiset kengät, joilla voi mennä minne tahansa
<3: Le Jean - farkut
<3: Le Cachemire - Cashmere-neule, joka tuntuu päällä suorastaan luksukselta
<3: La Petite Robe Noir - pikkumusta mekko
<3: Les Escarpins Noir - mustat korkokengät, joihin tekstissä kehotetaan opettelemaan ja tutustumaan kuin ystävään.
<3: La Veste de Blazer - musta bleiseri, joka sopii erityisen hyvin farkkujen ja korkokenkien kanssa


Lisäisin itse listaan vielä muutamia vaatteita, erityisesti topit mustana ja valkoisena sekä mustat leggingsit ja sukkahousut. Teemaan kuulumattomiakin vaatteita tarvitsen: aktiivisena saliharrastajana minulla on pakko olla hyviä treenivaatteita, koiraihmisenä ulkoiluvaatteita, ja kotioloissa mukava oloasu (muutamat kivat lököhousut ja rennompi t-paita).

Taidan kaivaa vaatteet kaapistani, ja alkaa hommiin! Katsotaan, mitä saan aikaan - postauksia luvassa.

<3: Tanja



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti