perjantai 1. tammikuuta 2016

Karsiminen vol. 1.

Olen lähtenyt kaappi kerrallaan toteuttamaan karsimismetodia. En pyri minimalistisuuteen, mutta olen alkanut ajatella voivani tulla toimeen vähemmälläkin. Mikä sen ihanampaa, jos kaapissa on oma lokonen kaikelle siellä olevalle. Ja se, ettei siellä ole mitään, mitä vain harvoin tarvitaan.

Olen tätä periaatetta koittanut noudattaa hiukan jo esimerkiksi muuton yhteydessä, mutta vielä sitä turhaa tavaraa vain kantautui. Joten nyt päädyin ottamaan täsmäaseen käyttöön, ja lähdin systemaattisesti yhdestä kaapista kerrallaan etenemään.

minimalismi



Olen myynyt aiemmin elämässäni Tupperwaren tuotteita. Olen hankkiutunut askel kerrallaan niistä eroon konsulenttiaikojeni jälkeen, mutta tietyt suosikkituotteet kulkevat mukanani nyt ja "aina". Kuitenkin muovimääräni on vähentynyt jo noin 10 % siitä, mitä se pahimmillaan oli.

Muovikippoja rasittavampaa säilyteltävää ei ehkä ole olemassakaan. Aina on kannet hukassa jne.
Meillä on kaksi työssä ruokailevaa aikuista, joten eväslaatikoille on käyttöä. Systeemin pitää toimia - kaapissa on aina oltava laatikko eväille. Siksi en tällä kertaa karsinut yhtään eväslootaa, päinvastoin niitä tarvitsisi hankkia ehkä vielä lisää. Easy rice -riisinkeittokippo on yksi arjen "pelastajista" myöskin, ja siinä olevaa kulhoa voi surutta käyttää myös leipomiseen. Muutama tarjoiluastia täytyy joka kodista löytyä, niille on käyttöä juhlapäivinä. Tällaisia asioita jätin muovikaappiin. Halusin kaiken mahtuvan laatikkoon kannet paikallaan, jotta ne olisi sieltä helpompi ottaa käyttöön. Sain mielestäni hyvän kokonaisuuden aikaan. Samalla siirsin meidän kattilat tuosta laatikosta tuonne kulmakaappiin.






Täsmäiskuun meni aikaa noin 30 minuuttia ja karsiminen oli lopulta aika helppoa. Vieläkin jäi muutama kippo, joista voin tulevaisuudessa luopua. Nyt laatikosta löytyy kaikki tarvittava helposti, eikä meidän tarvitse enää tuskailla lootien kanssa.

<3: Tanja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti