maanantai 4. tammikuuta 2016

Koti huone huoneelta - vaalea olohuone

Vaalea olohuone - perheen kokoontumispaikka

Valkoinen nahkasohva oli ostos, jota pohdin monta vuotta, ja lopulta ostin sen kuitenkin heräteostoksena. Halusin olohuoneeseen paljon valkoista rauhallisen ja vaalean yleisilmeen saavuttamiseksi, ja meidän entinen musta ikean kangassohva oli auttamatta liian pieni valtavaan olkkariin. Valkoisen nahkasohvan ympräille rakentelin kokonaisuuden pörröisestä nukkamatosta, kiiltävästä bestå tasosta sekä erästä valkoisia tekstiileitä. Jyskin pörröiset tekoturkispeitot suojaavat sohvan istuinosia. Kartellin panier oli aluksi olohuoneessa, samoin bourgie, mutta siirsin molemmat lopulta pois lapsien takia.







Valkoinen nahkasohva on hämmästyttänyt jokaista vierasta, mutta itse olen huomannut sen oikein helppohoitoiseksi. Sohvalla syömisen lopetimme uuden sohvan myötä, mutta joskus on joku läähmäkäsi ehtinyt osua sohvaan ja on siihen jälkiäkin tullut. Kaikki jäljet on ollut todella helppo vain pyyhkäistä pois kostealla rätillä. Kertaalleen olen pessyt koko sohvan sille tarkoitetulla pesuaineella, ja lopuksi käsitellyt nahanhoitoaineella. Sekin oli aika helppo ja nopea juttu, koska mitään pinttyneitä, hangattavia tahroja sohvassa ei tuolloin ollut. Sohvan hoito-ohjeena oli pesu ja käsittely kaksi kertaa vuodessa, ja uskon meidän pärjäävän tuolla parilla kerralla. Pidän vilttejä sohvan suojana, koska valkoinen nahkasohva imaisee helposti tummista (etenkin uusista) housuista ja farkuista väriä, ja ne jäljet onkin sitten jo paljon hankalampaa saada pois. Aion varjella sohvaa kuin kalleinta aarrettani, että se kestäisi ainakin seuraavat kymmenen vuotta.

Tauluhylly ja kehykset Ikea. Tarjoilupöytä kirppislöytö, Ikealainen sekin.

Kammoksuin aluksi meidän parketin väriä, ja olin päättänyt jo sen vaihtaa vaaleaan laminaattiin heti ensitilassa. Meillä on huonoja kokemuksia parkettilattian ja ison koiran yhdistelmästä, kun taas laminaattilattia on aina kestänyt moitteettomana koiran kynsien alla. Ja selväähän se on, että parketti naarmuuntuu helpommin. Olen kuitenkin todennut tämän meidän parketin vahamaisen pinnan olevan ihan hirvittävän kestävä, eikä naarmuja ole tullut. Väristäkin olen alkanyt tykätä, itseasiassa se on vaaleiden tekstiilien vieressä minusta tyylikäs.

Olohuone keittiöstä katsottuna
 Isot ikkunat olivat yksi niistä tärkeistä kriteereistä, jotka asetimme ostettavalle talolle aikanaan. Samoin tuo vino sisäkatto. Avaruus tuvassa on käsin kosketettavaa. Tykkään siitä, kuinka tila lähes kaikuu siivouspäivän jälkeen, kun lasten leluja ei ole missään ja kaikki muukin ylimääräinen on piilossa. Nopeasti vain tuntuvat tavarat kasaantuvan takaisin lattioille.


Lisää kuvateksti

Matto hobbyhall, säkkituoli kirppislöytö, sohva bellus, verhot ikea. Takapihan ovella näkyvä tuoli on Iskusta.






Ostin ruokaostosten yhteydessä Prismasta uuden viherkasvin olkkariin. Hintaa oli vain 6,95€. Vaikka kasvi olikin "heräteostos", niin tykkään tunnelmasta, jota se olkkariin tuo. Tosin en yhtään tiedä, mikä kasvi kyseessä on. Jos joku tietää, niin kertoo? :)


Kukkakuvan taustalla näkyvä tapetti on talon rakentajien valinta. Ei vastaa täysin minun makuani, mutta on onneksi vaalea ja melko neutraali. Tulen tuon uusimaan jossakin vaiheessa johonkin pelkistetympään tapettiin. Muilta osin mielestäni olohuoneemme on "valmis" eli mitään muita projekteja tai hankintoja ei tähän tilaan ole enää tulossa. Sohvapöytää en kaipaa, enkä halua hirvittävästi mitään yksityiskohtiakaan laittaa. Okei, no valokuvakehyksistä puuttuu vielä itse valokuvat - ne täytyy laittaa paikalleen. Koriste-esineitä ja kynttilänjalkoja vaihtelen vuodenajan mukaan. Nyt esilläoleva Espanjan tuliainen, poro, sekä nuo jouluiset valo-oksat vaihtuvat kevään tullen johonkin muuhun.


Loppuun vielä muutama yleiskuva tupakeittiö-olohuoneyhdistelmästä.







1 kommentti: