lauantai 2. tammikuuta 2016

Koti huone huoneelta: Ison pienen tytön makuuhuone

Eskarilaisen oma pinkki-valkoinen huone - sisustusta ennen ja jälkeen remontin

Tyttäreni 6v. omaa paljon mielipiteitä, etenkin mitä hänen omaan huoneeseensa tulee. Pörröiset peitot ja pupunkuvat eivät enää kelpaa. Toisaalta, ostettuani hänelle "isojen tyttöjen maton", tuntui se alkuun hänestä liian paljon isojen tyttöjen matolta. Prinsessat, frozenit ja muut satuhahmot uppoaisivat kuin kuumille kiville, kun taas itse en sellaisia kertakaikkisesti pysty sietämään. Valkoinen ja pinkki väri sentään sopii meille kummallekin hyvin.






Lähtotilanne



Talomme aiemmat asukkaat olivat hyvin miesvaltaista joukkoa, ja siksi makuuhuoneissa olikin varsin sinivoittoiset sävyt. Seinät olivat tätä - ah niin ihanaa - lasikuitutapettia. Tälle huoneelle teimme siis aivan samat temput, kuin muillekin makkareille. Lasikuitutapetit vedettiin tasoitustapetilla piiloon ja päälle laitettiin valkoista maalia. Hyvä tuli. Tarjosin seiniin väriä, mutta tyttäremme ei osannut päättää, millä värillä seiniä olisi maalattu. Tein äidillisen ratkaisun hänen puolestaan, ja siksi huone jäi valkoiseksi.










Ainoa olemassaoleva kaluste tähän huoneeseen oli sänky, joka sekin oli siis alun perin kerrossängyn yläsänky. Tarkoituksena oli tehdä jokin kevyt koululaispiste jollekin seinälle, mutta sattuman kaupalla meille päätyi kuitenkin käytettynä ystävältäni Ikean Malm.





Huoneen värimaailmaksi ja tyyliksi olin ajatellut alun perin jotain ihan muuta. Focus on kuitenkin ollut niin tiiviisti meidän omassa makkarissa ja olohuoneessa, että varsinaista inspiraatiota lastenhuoneita kohtaan minulle ei ole vielä syttynyt. Tämä(kin) huone on siis koottu pala sieltä, toinen täältä, tyttären omaa makua mukaillen. Lopputuloksesta kyllä keskeneräisyyden näkee. Kaiken kruunaa nuo perhoset, joita tyttö itse liimaili sinne sun tänne ;)



Vuoden sisään meillä on ainakin pakollisena hankintana uusi sänky tytölle. Tuo nykyinen on sellainen minikokoinen lasten kerrossänky, joka on kooltaan 70x155cm. Simppeli, pieneen tilaan sopiva tuo nykyinen sänky on, enkä halua siitä luopua. Perheen pienin saa tämän sängynpuolikkaan omakseen, kunhan uusi esikolle löytyy.






Mitä mieltä olette huoneen värimaailmasta ennen ja jälkeen? :) Valkoinen on aika raikas siniseen verrattuna, eikö vain? Mitä muuttaisitte huoneesta? Haluaisin huoneen ns. sisustetun näköiseksi, vaikkei mitään valtavan suuria linjoja muutettaisikaan. Mukavaa, jos jätät merkkiä! :)

<3: Tanja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti