lauantai 5. syyskuuta 2015

Tuska vol.1 - lasikuitutapetit

Voihan lasikuitutapetti!


Olen muutamana iltana perehtynyt lasikuitutapetin saloihin. Meidän talossahan on lasikuitutapettia kahdessa makuuhuoneessa. En voi muuta, kuin hämmästellä valintaa. Tosin, ei suoranaisesti ole ensimmäinen hämmästelyn aihe mitä pintamateriaaleihin tulee. *hah* Mutta nämä makuasioita, ei siitä sen enempää. Mutta eroon siitä on päästävä.

Oikeasti kuvittelin homman olevan hiukan yksinkertaisempi, kuin miltä se nyt vaikuttaa. Lasikuitutapetti kuulemma yleensä liimataan kiinni kipsilevyyn, ja sen poistaminen voi olla ihan hanurista kotoisin. Saattaa lähteä kuulemma kipsilevyt mukaan. Eli en varmaankaan lähde poistamista edes kokeilemaan.

Jäljelle jää kolme vaihtoehtoa:
- Tapetoida tasoitetapetilla päälle
- Laittaa saneerauskipsilevyä päälle (ei houkuta)
- Vetää tasoitetta päälle, hioa ja taas tasoitella - noway.

Tuskaiselta vaikuttaa, tekipä miten teki.. Muutama postaus aiheesta: klik! ja sitten vähän positiivisempi kokemus ja sitten perusteellinen postaus lasikuitutapetin tuhosta, tosin en kyllä itse oikein tajua noita pohjatöitä - miksi vetää tasoitetta päälle jos kuitenkin tapetoi?! Seinä on varmaan ollut epätasainen lähtövaiheessa. Harmi, etteivät kuvat näy.

Löysin sitten vielä tällaisen videon. Kieltämättä näyttää helpolta - toisen tekemänä :D



Hiukan tämä on nyt motivaatiota syönyt, tuntuu raskaalta hommalta etenkin töiden ja lasten kanssa viittä vuorokautta ennen muuttoa. Mutta minkäs teet. Sadasosasekunnin mietin jo sitä vaihtoehtoa, että jospa vain ostan maalia ja vedän kaikki valkoiseksi, ehdin varmaan perusteellisempaa remonttia tehdä - sitten joskus. Mutta "sitten joskus" - osio ei tunnu hyvältä vaihtoehdolta. Laminaattien vaihtaminen jää kuitenkin jo tulevaan kesään, joten kyllä nämä seinät olisi fiksua nyt saada kuntoon.

Hintoja yritin myös googlettaa. Kallista on! DURO K-raudasta 22,5€ rulla (6m2). Täytyy yövuorojen välissä käydä katsomassa paikan päällä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti