lauantai 5. syyskuuta 2015

Olohuonetta

 

 


 
 
 
 

Olohuonepähkäilyä!

 

Meidän olohuone, tai paremminkin tupakeittiö, on siis himpun alle 50m2. Ikkunat ovat isohkot, kolme ruutua melkein lattiatasoon (kuten toisiksi ylimmässä inspiraatiokuvassa). Sisäkatto on vino, mutta ei mikään mahtikorkea kuitenkaan. Olisin itse laittanut ehkä korkeamman, jos olisin rakentanut ;) Välttää silti, antaa mukavasti ilmettä! Tapetit olohuoneessa ovat aika lämpimän sävyiset beiget. Lattia on muistaakseni laminaattia (mieheni muistelee, että parkettia). Ei mikään minun lempisävy, sellainen keskiruskea tasavärinen puu, leppä ilmeisesti (?) Haeskelin suuntaa-antavaa kuvaa, tässä ehkä about oikea sävy:
 


Olohuoneen pinnat on nyt toistaiseksi tarkoitus jättää ennalleen. Jännitän vähän tuon lattian ja seinien sävyä ja niiden sointumista meidän kalusteisiin, mutta nähtäväksi jää. Onneksi tykkään valkoisesta, joka sopii melkein minkä tahansa sävyjen kaveriksi.

Vuokrakolmion olohuoneen sisustin jossain vaiheessa aika retroksi. Jaffaverhot, musta kohtalaisen pieni kangassohva, retro puinen kahdenistuttava sohva sen kaverina, ja ikean PS-taso tv-tasona. 16 ruutuinen expedit hyllykkö on myöskin ollut olohuoneen nurkassa, oikea turankeräyshylly. Olen alkanut inhota sitä! Mikään näistä kalusteista ei tule enää päätymään uuden kodin olkkariin. Sohvan siirrän "yökön boksiin" eli siihen autokatoksen varastohuoneeseen. PS-kaappi menee meidän pikkupojan huoneeseen. Puusohvan kohtaloa en vielä tiedä. Expedit menee varastoon tai sitten Aadan huoneeseen. Uutta olkkaria varten ostin pari kuukautta sitten iiiiison valkoisen nahkasohvan. Mummo kauhisteli valintaani, mutta itse uskon sen säilyvän hyvänä ja olevan helppohoitoinen. Sohva tähän tyyliin:

Tv-tasoksi olen käytettynä ostatellut Ikean Bestå-kokonaisuutta. Tyypillinen, ehkä jo vähän "kulunut" valinta, mutta mie tykkään! Ja sehän se on tärkeintä. Jos kaupat syntyvät tuosta, mitä olen torista katsellut, niin se on neljän kaapin kokonaisuus, 160cm leveä. Lattialle sen ajattelin laittaa. Päälle mahtuu telkkarin lisäksi sitten joku valaisin (saa nähdä laitanko kartellin bourgien siihen) ja mieheni äskettäin ostama HarmanKardonin soundstick-sarja.



 

Sisustusta täydennetään valkoisilla verhoilla, tekoturkispeitolla ja kiiltävänukkaisella matolla. Unelmien matto on vielä löytymättä, mutta onneksi mulla löytyy jo pari potentiaalista ratkaisua kotoa valmiiksi.

 
 
 
 
Tuossa kuvassa muuten tunnelma on juurikin sellainen, mitä tulen meille tavoittelemaan.
 
Kattovalaisinten virkaa tähän asti on toimitellut kaksi sellaista ikean hampsukkavalaisinta, niitä valkoisia isoja palloja, joissa on paperisia "kukkia" metallipiikkien päässä. klik! En nyt yhtään muista, miten noita valojen paikkoja on tuolla olkkarissa. Enkä osaa vielä kuvitella, sointuuko nuo entiset valaisimet uuteen sisustukseen. Se jää siis nähtäväksi. Samoin sisustuksen "pikkusälää" mietitään sitten paikanpäällä. Mitään hirmu määrää sälää en halua ihan siivoussyistä. Vihaan pölynkerääjiä. Siivous on mukavinta, kun ei ole kovin paljon pyyhkimistä.
 
Loppuun vielä muutama inspiraatiokuva.
 
 


 





 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti