torstai 24. syyskuuta 2015

Bestå suunnittelua ja olohuoneen viimeistelyä





Voisiko tv-tason ostaminen olla yhtään vaikeampaa? Samaan aikaan se on hyvin yksinkertaista, ja hyvin vaikeaa. Tiedän mitä haluan, mutta hyviä vaihtoehtoja on monta.

Ikean bestå meille joka tapauksessa tulee olohuoneen pitkälle seinälle. Seinän pituus on yli 3 metriä, joten siihen mahtuu melkoinen kokonaisuus. Välttämättä säilytystilan puolesta emme tarvitsisi koko seinän mittaista kaapistoa, mutta ulkonäöllisistä syistä noin pitkälle seinälle on fiksua ostaa iso kokonaisuus. Lisäksi katselumatka sohvalta tv:lle tulee olemaan monta metriä, ja iso taulu tv on ostoslistalla heti mieheni ensimmäisestä tilistä hoitovapaan jälkeen.





Olen aina ollut sitä mieltä, että tv sietää olla pieni ja huomaamaton. Meillä on nyt 32" halpis Philips, jonka ostin aikoinaan rivitalohuoneistoomme. Sinne se riittikin ihan hyvin, enkä olisi suurempaa sinne suostunut ostamaan. Nyt kuitenkin olohuoneella on kokoa, ja suurempi tv on tarpeellinen hankinta. Koska tv tulee olemaan minimissään 52", niin tason on oltava riittävän iso.

Muutama tv-vaihtoehto hautumassa:

Samsung 55"
LG 65"
Philips 55"
Järkiostos 48" Thompson ja samaa tyyliä 55"


Ja sitten takaisin tv-tasopohdintaan...
En tiedä, kumman näistä kahdesta ottaisin.


Korkeammassa on se etu, että tavarat saavat ehkäpä olla tason päällä kaikessa rauhassa. Korkeammassa korkeus on 74cm, matalammassa korkeus on vain 48cm. Leveys korkeammalla tasolla on 120cm ja matalammalla 180cm. Matalampia tasoja tulisi siis kaksi, korkeampia ehkäpä kolme, pitää vielä varmistaa mahtuvuus.

Yksi vaihtoehto olisi myös käyttää bestå kaappeja hyödyksi. Yhden kaapin koko on 60x40x64. Kaapin voisi kiinnittää seinälle haluamalleen korkeudelle, jolloin alta olisi helppo siivota ja korkeus olisi säädettävissä. Säädettävissä sikäli, että kiinnityshetkellä korkeuden voisi itse päättää. Sen jälkeen en kyllä enää suostu reikiä seiniin tekemään.

Noiden kaappien päälle ei sitä tv:tä voi sitten laittaa painon vuoksi. Mutta muutenkin lapsiperheessä on mielestäni turvallisempaa asentaa niinkin iso taulu tv suoraan seinälle.

Kaapit olisivat se edullisin vaihtoehto. Kaikkein kalleimmaksi tulee toki tuo korkein kahden laatikon kokonaisuus.

Pitänee tehdä tuleville kuukausille hiukan budjettilaskelmaa. Miettiä ennakkoon, voiko jostain vähän säästää, jotta päästään lähemmäksi täydellistä olohuonetta.


Olohuoneen hienosäätö vaatii ehkä myös uuden maton. Unelmieni valkoinen matto, jonka ostin jo vuosia sitten, on muuttunut käytössä ikävä kyllä vähän likaisenväriseksi, eikä se taida enää pesulassakaan valjeta. Tuo matto on vielä käyttökelpoinen tilassa, jossa ei rinnalla ole vitivalkoisia tavaroita, mutta nahkasohvamme vierellä sen likainen väri korostuu liikaa.

Minullahan on henkinen pakkomielle valkoiseen, kiiltävänukkaiseen mattoon. Eihän se varmasti käytännöllisin ratkaisu ole, mutta en kotiini enää halua kantaa mitään, mistä ei ole minulle isoa iloa. Olen mieluummin ilman, kuin hankin keskinkertaisen vaihtoehdon. Tietenkään hinta ei korreloi millään tavalla sitä, onko jokin asia kaunis tai ei. Matto siis hankintalistalle.

Olohuone olisi sitten näiden hankintojen jälkeen valmis. Tavoitellaan siis sitä pistettä tammikuun loppuun mennessä. :)
...kirjoitusta viimeistellessäni olen oikeastaan jo päätynyt tuohon valitettavasti hinnakkaimpaan vaihtoehtoon, eli noihin korkeampiin kaappeihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti