sunnuntai 6. syyskuuta 2015

Pojan makuuhuone

Makuuhuonetta perheen keskimmäiselle




Kovasti yritin tänään kysellä pojaltani, että mitä ajatuksia hänellä itsellään on omasta huoneestaan. Haluaisiko hän seinälle jonkun kuvan? Mitkä olisivat suosikkivärit? Mitään yksioikoista vastausta en häneltä saanut, joten täytyy käyttää omaa mielikuvitusta ja sisustusmakua.

Kovasti tykkään tästä tällä hetkellä pinnalla olevasta "uusretrosta" tai "retro-modernista" värimaailmasta ja simppeleistä huonekaluista. Valkoista ei tietenkään voi unohtaa. :D Kunhan ne lasikuitutapettihirvitykset on tuhottu, niin tulen maalaamaan seinät valkoisella. Tapettia en nyt laita, enkä mitään tehosteseinää. Tulevaisuudessa saatan laittaa liitutaulumaalia jollekin rajatulle alueelle.



Toimikoon meillä jo olemassaoleva musta-valkoraidallinen matto nyt lähtökohtana pojan huoneen sisustukselle. Maton vien pesulaan ennen muuttoa. Sen voisi itsekin pestä, mutta pelkään värin valumista. Onko kenelläkään kokemusta tuollaisen maton pesusta? Pysyikö väri leviämättä?


Maton pariksi mahdollisesti hankintalistalla olisivat verhot ja päiväpeitto. Marimekon "Räsymatto"-kangas verhokankaana olisi ehkä paras, mitä kuvitella saatan.



Meillä olisi yksi tikattu valkoinen päiväpeitto, jota voisi kenties hyödyntää pojan huoneeseen. Täytyy kokeilla! Yritän pitää mielessä koko ajan mahdollisuudet käyttää jo olemassa olevaa. Olen muutenkin ajatellut rajata kaikki hankinnat sellaisiin aikaa kestäviin huonekaluihin ja tekstiileihin, joilla on sitten joku jälleenmyyntiarvo - tai vielä parempi, jos ei raaski lainkaan luopua ;)


Kalustehankintoja en ajatellut tähän huoneeseen tehdä. Ostin lapsille keväällä kerrossängyn, jonka voi tarvittaessa jakaa kahdeksi erilliseksi sängyksi. Ja nyt kun saavat omat huoneet, on totta kai tarkoitus sitten erottaa sängyt. Ostin pojalle myös jo muuttoa silmällä pitäen kaksi mustaa Ikean MALM-lipastoa, mutta en vielä tiedä, päätyvätkö ne lainkaan sinne. Olohuoneen PS-kaappi jää ylimääräiseksi bestån tieltä, joten se ainakin sopii tuohon huoneeseen kuin valettu. Seinähyllyjä laitan varastosta seinille, niihin ristiäislahjat ja valokuvia, ehkä jotain pientä koristetta myös.

 
 
 
 

Nuo kaikki tuskin mahtuvat siihen about 10 neliön huoneeseen, joten paikanpäällä täytyy katsoa, mitä MALM-lipastoille tehdään.

Ainoa hankintalistalla oleva kaluste on ehdottomasti Kartellin Componbili. Se sitten seuraavista rahoista kotiutuu meille. :)





 
 
 




Kattovalaisimen joudun ihan ostamalla ostamaan. Mitään ajatusta siitä ei valmiina ole. Saa ehdottaa? :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti