tiistai 8. syyskuuta 2015

Lukkoon lyötyjä päivämääriä

Jihuu, saimme tänään viimein vahvistuksen, että avaimet vaihdetaan tulevana maanantaina. Vastavuoroisesti lupasimme uudelle vuokralaiselle, että hän voi muuttaa 25.9 mennessä, joten meillä on pari viikkoa tehokasta peliaikaa - ja se riittää kyllä varmasti.

Remontti vähän jännittää.
Pähkinänkuoreen koottuna:

- kahden makuuhuoneen seinät tapetoidaan lasikuitutapetin tasoitustapetilla
- kahden makuuhuoneen tapetit poistetaan kokonaan
- kaikki neljä makuuhuonetta maalataan samalla valkoisella maalilla
- yhden makuuhuoneen päätyseinään tulee tehosteeksi harmaa maali ja sen päälle  helmiäislasyyri hopeana.

Remontin aikataulu on tiukka. Maanantai-iltana täytyy saada revittyä entiset tapetit kahdesta huoneesta ja mitattua seinät tapetointia varten, mielellään jo pitää saada myös valmisteltua huoneet niin, että seuraavana päivänä päästään suoraan asiaan. Emme millään mieheni kanssa pysty hoitamaan lapsia ja remontoimaan samaan aikaan, joten toivottavasti apujoukkoja saadaan. Ideaalitilanteessa 1-2 maalaa ja 1-2 tapetoi.

Maalisävyn ongelma ei todellakaan ole vielä ratkennut, mutta uskon meidän päätyvän sävyyn "paperi", "lumikko" tai "talvi". YLE:n sivuilla oli tästä juttu, tosin tuota sadoliini väriä en itse bongannut k-raudasta lainkaan. 


Valkoisen maalin lukkoonlyömisellä pääsee jo pitkälle, mutta sitten on vielä se harmaan maalin valinta edessä.Toisin kuin voisi kuvitella, niin helmiäismaalin alle en nyt aio ottaa mitään "tunto" maalia, vaan vedän lasyyrin seinään sellaisenaan.


Jep, eli jos maanantai-iltana saadaan valmistelut tehtyä, tiistaina paahdetaan koko päivä, keskiviikkona maalataan uudelleen, niin torstai ja perjantai jää siivoukselle. Lauantaina sitten muutamme ison porukan voimin. Toivon, että pysyn kärryillä tavaroiden paikoista ja ehdin pitää huolta siitä, ettei mitään mene vääriin paikkoihin. Paljon olen jo heittänyt pois (11 pussia kierrätykseen ja 2 äitiyspakkauslaatikollista myynyt) tavaraa, mutta uudessa kodissa karsin lisää. Minua motivoi erityisesti tämä blogiteksti ja siihen liittyvät postaukset, ja myös tämä teksti on innostava. Aion perehtyä nuihin ajatuksiin paremmin. Toteutus olisi helppoa nyt muuton keskellä. Kunhan vaan ei iske taisteluväsymys. Sen taltuttamiseksi voisi olla viisautta kantaa laatikoita valmiiksi varastoon, ja ottaa sieltä yksi kerrallaan purettavaksi. 

Lisää aiheesta kirjoittelen, kunhan pääsemme itse asiaan :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti