lauantai 29. elokuuta 2015

Valkoinen, valkoisempi, valkoisin

Kävin K-raudassa kattomassa tapetteja ja maaleja. Ihan mieletön valinnanvaikeus. Ihania tapetteja, ihania maaleja!! Mies on sitä mieltä, että seiniä ei tapetoida tai maalata millään värillä - vain valkoista! Mutta olisiko vaikeampaa tehtävää, kuin valita juuri oikea valkoinen maali?! Lämmin vai kylmä, harmaaseen taittava vai vitivalkoinen?! Lisäksi huomasin, miten valo ja ympäröivät värit vaikuttavat valkoisen eri sävyihin.






































Meidän entisessä asunnossa oli lumivalkoiset seinät. Tikkurilan lumi. Täydellisen valkoinen maali! Ihanahan se oli, mutta lopulta tosi huono tausta kaikelle muulle valkoiselle. Vitivalkoiset verhot eivät erottuneet, luonnonvalkea näytti likaiselta. Ehkä tylsintä oli se, että jos seinää hipaisi mikä tahansa, esim farkut, niin siinäpä oli ja pysyi. Ehkä se maali oli myös aavistuksen liian peittävä ja mattapintainen. Nyt haluaisin jotain "siistimpää". Taustan valkoisille tekstiileille, siistin ja silmille hyppäämättömän lopputuloksen, joka kehystää kauniisti kaikkea muuta. Maali voisi olla  puolipeittävää ja puolihimmeää ehkä?









Lopullinen maalin valinta jäänee siihen vaiheeseen, kun pääsemme talolle värilastujen kanssa. Valo vaikuttaa olevan ihan avainasemassa maalin sävyn käyttäytymiseen. Tällä hetkellä mietin myös sitä vaihtoehtoa, jos maalaisinkin osan seinistä eri sävyisellä valkoisella... 

Kotiutin meille viimeviikolla pari ihanista ihaninta Kartellin tuotetta. Ovat vielä laatikoissa, otan kuvia sitten uudesta kodista. :)











Molempia on tarkoitus tulevaisuudessa ostaa vielä toiset kappaleet. Mutta näillä pääsee alkuun! 









2 kommenttia: