lauantai 15. elokuuta 2015

Suunnittelua; master bedroom


Ajatukseni kulkeutuvat jatkuvasti muuttoon, remonttiin ja sisustukseen. Se on sikäli hyvä ja iloinen asia. Meillä on ollut matkanvarrella melko tiukat ajat asumisen suhteen. Aina on mahduttu ja tultu toimeen, mutta sellaista rakkaudella laitettua kotia meillä ei vielä ole ollut. Sellaista, jossa jokaiselle asialle olisi ollut oma paikka.

Nyt odotan, että saan etsiä kaikelle oman paikkansa, ja laittaa loput pois. Haaveilen toisaalta esim. uusista koriste-esineistä ja uusista tekstiileistä, mutta toisaalta en halua täyttää kaappeja "kausituotteilla".  Ehkä hyvällä suunnittelulla pääsee pitkälle? Asioita, jotka on helppo yhdistellä toisiinsa? Siitä olen iloinen, että meillä on jo pitkään hankittu aika neutraalin värisiä ja helposti yhdisteltäviä huonekaluja ja tavaroita.

Sitten katse makuuhuoneeseen.
Siellä on nyt ruosteenoranssi tehosteseinä, muut seinät ovat persikanväriset. Tapetit lähtevät ja tilalle tulee maalia. Haluaisin Tikkurilan TAIKA-maalilla tehosteseinän, hopeisen kenties. Muut seinät sitten maalataan valkoiseksi. Toisaalta coconut white -blogin lilaan taittava seinämaali miellyttää myös.
Alla inspiraatiokuvia. Ensimmäisen kuvan tehosteseinä on juurikin sellainen, mistä itse haaveilen. Tosin en noin levottomalla kuvioinnilla..








Meillä on olemassa hyvä sänky, jonka vaihto ei ole ajankohtainen. Jos olisi, niin ostaisin tuollaisen valkoisella verhoillun sängyn, millaisia nyt noissa inspiskuvissakin on. Meidän sänky on tummanharmaa, sopii hyvin. Pääty on aika korkea. Sängynvierusmatot löytyy harmaana. Saattaa olla, että päädyn vaihtamaan ne valkoisiin, tai sitten yhteen isompaan valkoiseen nukkamattoon. Valkoinen  päiväpeitto on, ja samoin torkkupeittoja sängyn päälle löytyy. Muutaman koristetyynyn voisin hankkia sitten, kunhan tiedän seinien sävyt tarkalleen. Verhot löytyy valkoisena, tykkään kovasti niistä Ikean halpisvalkoisista läpikuultavista verhoista. Minulla on niitä neljä paria yhteensä. :D Peilikin on, sekin ikealainen. Lisäksi vaatehuoneeseen ja wc:n vievät liukuovet ovat peiliovia. Kattolamppu periaatteessa on, mutta haaveilen ehkä hiukan sellaisesta tuunatusta riisipaperivalaisimesta höyhenillä kuorrutettuna. 



Täätä löytyy myös ihan kiva idea höyhenlampusta.

Hankintalistalla ovat yöpöydät, pöytävalaisimet ja jokin senkki tai vastaava. Ikean MALM voisi soveltua ihan hyvin. Ehkä jokin (noja)tuoli menisi päiväpeiton säilytystä ajatellen. Jossakin vaiheessa haaveilin myös rekistä, johon voisi ripustaa puolipuhtaat vaatteet. Ne puolipuhtaat vaatteet kun nimenomaan koen kaikkein suurimmaksi murheenkryyniksi. Helposti jäävät lattioille pyörimään, tulee hukkapyykkiä ja näyttää sotkuiselta. 

Kartellin ihaniin tuotteisiin olen tosi tykästynyt. Ne alkavat ehkä olla jo aika tusinatuotteita valitettavasti, mutta haluaisin silti kotiimme jotain kartellia. Valaisimista olen haaveillut niin kauan kuin muistan. Nuo valaisimet toistaisivat upeasti helmiäislasyyrin pintaa ollessaan yöpöpöydillä. *syvä huokaus* Kaksi lamppua voi olla edelleen silti liian suuri hankinta. Mutta haveilla voi aina..


 
 



1 kommentti: