keskiviikko 6. huhtikuuta 2016

Perheen pienimmän makuuhuone - kevätuudistuksia



Yksivuotiaan oma huone

Pienen tytön makuuhuone koottiin muuton yhteydessä jämistä, joita muualta irtosi. Täältä näet, miltä huone välillä näytti. Erehdyin sisustushullujen Facebookissa kysymään ideoita 7-vuotiaan huoneen sisustukseen. Siitä innostuneena kivi lähti vain pyörimään ja pyörimään, kunnes lopulta iltahämärissä käänsin ympäri vielä meidän pienimmän neidin huoneenkin.



Tämä pinterestistä (valitettavasti lähteetön, mutta lisään ehdottomasti lähteen jos joku tietää, mistä kuva on!) oli inspiraationi lähde kun lähdin suunnittelemaan alkujaan remonttia tähän huoneeseen. Tiesin, etten ainoana työssäkäyvänä voisi saada kerralla kaikkea, joten remontti toteutettiin ja tähän huoneeseen kasattiin jäämistöt kaikkialta muualta. Ostin lipastot pienimmän vaatteille kyllä, mutta möin ne melkein samantien pois, koska olivat epäkäytännölliset ja epäturvalliset. Sittemmin huoneeseen muutti rakastamani puusohva (katso vanha postaus huoneesta) paremman paikan puutteessa. Kunnes tänään päätin, etten kasaa tuonne enää mitään sinne kuulumatonta.




Vaaleanpunainen ikean kuutio on niinikään kirppisostos, jonka väri mätsää lähes täydellisesti vastapäisen seinän väriin, siksi sen ostinkin kun kirpparilla törmäsin siihen. Kuitenkaan se ei ole oikein asettunut mihinkään, on jotenkin orpo ja yksinäinen. Jotta saisin sen istumaan huoneeseen, ajattelin laittaa sen päälle muutaman printtijulisteen. Sopivia löysinkin jo kaksin kappalein, mutta kehykset jäivät puuttumaan. Kevään aikana taulut toivottavasti nähdään seinällä.






Haaveeni alusta asti on ollut pieni naulakko tai katosta roikkuva rekki muutamalle esittelykelpoiselle tyllimekolle, mutta se on jäänyt toteuttamatta. Tuo PDL harmaa tylli-ihanuus on roikkunut milloin missäkin, kunhan näkösällä. Aivan liian ihana laitettavaksi kaappiin piiloon.







Keittiön verhotangossa roikkuneet Happy Lightsit päätyivät nyt inspiskuvan inspiroimana tähän huoneeseen, ja ne toivat jo ripauksen sitä jotain, mitä lastenhuoneen piensisustukselta haluan. Itseasiassa piensisustuksen suhteen olen tosi vaikea pakkaus - en tykkää hahmoista jotka eivät esitä mitään, en halua esineitä tai tauluja, joilla ei ole mitään merkitystä tai funktiota tai käyttöarvoa. Tyhjänpäiväisiä "täytän tämän tyhjän tilan" -tavaroita ei meillä ole eikä tule. Sellaisiin tuhlaamisesta jää vain paha mieli ja lopulta antaa vaikka lasten tuhota sellaiset tavarat. Hups, se meni rikki, no ei se mitään, pääsimpähän siitä. Vahingoista voi viisastua - ostan vain mieleistä.



Vaikka lopputulos on jälleen kerran kyhätty olemassaolevista asioista, enkä mitään tämän eteen ostanutkaan, niin on se jo paljon lähempänä totuutta. Less is more. Puusohva pääsee muualle ja hyvä niin.


<3: Tanja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti