torstai 28. huhtikuuta 2016

Esittelyssä sauna

Sauna - suomalaisuuden perikuva






mayn



harmaa wc


Sauna meidän kotona on rentoutumisen paikka. Kovin ahkeria saunojia me emme valitettavasti ole, sillä pienten lasten kanssa saunominen on pulssia nostattava stressin paikka - perheen pienin 1,5 vee ei vielä oikein välitä kylpemisestä ja keskimmäinen 4 vee ramppaa ovesta sisään ja ulos löylyjen mukaan. Itsellä hiki kuivuu nahkaan kun löylyä ei voi heittää kovin paljon kerrallaan. Saunomme koko perheellä ehkä kerran parissa viikossa, muutoin lapset käyvät ammeessa. Mieheni ja minä lämmitetään kahdestaan saunaa silloin, kun satumme olemaan molemmat samaan aikaan hereillä - melko harvoin siis kiitos minun kolmivuorotyön.



Saunan kautta meillä pääsee ympäri kodin, ja saunaan kuljetaan sekä makuuhuoneen wc:n kautta että erillisestä pukeutumistilasta. Molempien tilojen varalle minulla on muutamakin suunnitelma, haaveilen skandinaavisesta kylpylämeiningistä. Puitteet sellaisen rakentamiseen ovat jo olemassa, joten nyt täytyy vain sisustaa - ja sehän on sitä mielipuuhaa ;) Pukeutumistilasta löytyy kiinteänä kalusteena tämä puustellin säilytyspenkki, se on seinässä kiinni ja vaikka tyyliltään se onkin vähän maalaisromanttinen, niin uskoisin voivani sen yhdistää myös meidän tyyliin sopivaksi. Pukutilan seinissä on kuvassa näkyvä lasikuitutapetti, ja sen haluan ensitöikseni piilottaa. Mutta sen pidemmittä puheitta - löylyihin :)



bastu


harvia kiuas







Saunan osalta olen täysin tyytyväinen: löylyt on hyvät ja hikiset, istuintilaa riittää ja bonuksena musiikitkin kuuluvat olohuoneen kautta saunan kaiuttimiin. En pitänyt tuota musiikin kuuntelemista kovin tärkeänä juttuna aluksi, mutta siihen totuttuani olen ollut hiukan harmissani, kun olohuoneen järjestystä käännettiin ja stereot jouduttiin siirtämään toiselle seinälle (ja toistaiseksi löylyssä ei voi musiikkia soittaa).




Lauteita stailaan fiiliksen mukaan musta-harmailla laudeliinoilla ja välillä mummolan vanhoilla pellavapyyhkeillä. Talvella kynttilät kuuluvat ilman muuta tunnelmanluojiksi. Fiiliksen mukaan istun löylyissä pimeässä ilman suihkuhuoneen valaistusta. Kesää tuskin maltan odottaa, sillä terassin stailauksen jälkeen saunasta on superhyvä käydä vilvoittelemassa kukkaloistossa lasitetulla verannalla.


<3: Tanja

2 kommenttia: