torstai 21. huhtikuuta 2016

Kevätpuuhia

Kodin ja pihan stailaus kesää varten


Kevät stailauksen aika on käsillä - nyt on aika raivata vanhat tomut ja roinat nurkista pois pyörimästä kotoa ja nauttia pihalla luonnon luomistyöstä. Jos harrastaa istutuksia, hyötypuutarhaa tai kukkia, on aika laittaa sormet multaan ellei sitä ole jo tehnyt.




Ensimmäistä kertaa elämässäni viherpiiperrys on alkanut minua kiehtoa. Istutin hetki sitten valkosipulia, tomaattia, kurkkuja, maissia ja yrttejä. Osassa on hienot taimet jo tuloillaan, enkä malttaisi odottaa niiden kasvamista. Löysin meidän takapihalta myös pari kivaa istutusaluetta (mikä löytöretki omalle pihalle!) ja suunnittelen innoissani omaa hyötypuutarhaa parvekkeellemme. Tästä teen vielä omaa postausta piakkoin.




Kevätaurinko on saanut minut myös innostumaan jälleen kerran perusteellisesta kevätsiivouksesta ja muutamista sisustusjutuista. Tänään vietän omassa ihanassa seurassani siivouspäivää ja jatkan projektia seuraavina päivinä sipistelyn muodossa. Puhtaassa kodissa on helpompi hengittää ja ajatella järkevästi sitä, mikä on oikeasti tärkeää niin esineiden kuin muunkin elämän osalta. Miljoona postausaihetta siis mielessä. :)



Ostin hetki sitten prismasta pienen viherkasvin, aikansa se etsi paikkaansa ja päätyi lopulta tänään meidän pikkuvessaan. Kukan siirtäminen sinne sai aikaan mielessäni kasvavan listan pieniä yksityiskohtia, joilla laitosmaista kliinisyyttä voisi pehmentää ja tuoda vessaan hotellimaista fiilistä. Joku pieni rottinkikori lavuaarinreunalla pehmentäisi jo paljon, pyykkipussiksi jokin paperikassi ja ehkä saippuapalaa varten kivinen tai puinen alusta. Katsotaan, repeääkö projekti liitoksistaan tapetointiin saakka. ;)

<3: Tanja


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti