perjantai 4. joulukuuta 2015

Kameran säätöjen tavaamista, kuvaamisen opettelua


Tuskastuin blogin pimeisiin, "kiireessä" otettuihin kuviin ja sain palavan halun opetella kuvaamaan. Mullahan on ollut järkkäri jo pitkään, mutta olin autuaasti unohtanut jo ystäväni opit sen manuaalisäädöistä. Kaivelin netin ihmeellisestä maailmasta muutamia tärppejä, ja napsin kuvia. Harmikseni huomasin, että käsipelillä kuvaaminen on todella hankalaa manuaalisäädöin. Jos ISOa määrittää siten, että kennolle pääsee valoa enemmän, niin se auttaa asiaa vähän, mutta kuvien värisävyt vääristyvät valotusarvon noustessa. F-nappia en sensijaan löytänyt. Vai oliko se f juurikin se kameran objektiivin kautta säädeltävä ominaisuus? Saa neuvoa :) Siitä mulla onkin jo mustaa valkoisella, mikä vaikutus milläkin säädöllä kuviin on.

Sain pari ihan suloista kuvaa koirastani napattua. Saavutus oli jo sekin, että hän suostui makaamaan noin lupsakan näköisenä lattialla koko kuvaussession ajan (yleensä pötkii pakoon kuvista).


Tarkennus tosin nyt on matossa, eikä koirassa itsessään (mikä suututtaa!). Mutta ihan kiva kuva jokatapauksessa.



Samalla räpsin pari kuvaa kotoa päivänvalossa.



Aivan uskomattoman vähän valoa tallentuu kuviin, kun tämäkin kuva on otettu oikein hyvässä luonnonvalossa (olisi pitänyt malttaa laittaa se aiemmin mainittu ISO suuremmalle)








ISO-säädön muuttamisella sama kohta muutamien sekuntien erolla:


 
 


Siinpä tämän päivän polttavat. Treenit jatkuvat jälleen :) Hyvät neuvot kalliit! Kiitos, jos jätät jotain rakentavaa palautetta :)

<3: Tanja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti