torstai 5. toukokuuta 2016

Eteinen jyrän alle - inspiraatiokuvia

Eteisen uudistus

Eteisen pitäisi olla käyntikortti kotiin, toivottaa tervetulleeksi niin oma väki kuin vieraatkin. Valitettavasti lapsiperheiden eteinen näyttää usein jotain muuta kuin kutsuvalta - välillä kotiovelta voisi vain juosta karkuun.


Eteiseen tahtoo kasautua takkeja, reppuja, kenkiä, kurahousuja, kumppareita..harrastusvälineistä nyt puhumattakaan. Alle kouluikäiset eivät välttämättä piittaa omista koreistaan ihan samalla tavalla kuin perheen aikuiset, vaan lapaset jäävät helposti lojumaan lattioille sikin sokin (niin kuin kaikki muukin mikä pitää eteisessä riisua). Pikasiivous ennen vieraita pelastaa tilanteen heidän tullessaan, mutta entä jos haluaa joka ikinen päivä arjen keskelläkin tulla raikkaaseen eteiseen? Eteiseen, jossa jo ovelta tuntee tulevansa kotiin.







Unelmien eteinen - millainen?

Millainen olisi unelmien eteinen? Oma unelmien eteinen olisi valoisa, toimiva, kutsuva.
Muistan yhä edelleen kun ensimmäisen kerran kävelin sisään meidän kotiin ja rakastuin päätä pahkaa nimenomaan eteiseen. Hassua, että ajan kuluessa eteisestä on tullut se "murheenkryyni", jonka sisustamiseen haluan panostaa sata lasissa.


Kuva: www.talosanomat.fi

Kuva: www.talosanomat.fi


Eteisen toimivuudesta kirjoitinkin jo aiemmin tässä postauksessa ja edelleen painotan kovasti vähäistä tavaran määrää, harkittuja yksityiskohtia ja tilaa pyöriä ulkovaatteissakin lasten sekä koiran kanssa. Lattiapinnat olisi hyvä pitää paljaana, koska kyyristellessä, väistäessä ja tavaroita etsiessä ihan oikeasti irralliset esineet voivat kaatuilla ja hajota.


Kuva: Kotivinkki


Kuva: täältä

Kuva: täältä

Vaikka minulle omin tyyli sisustaa on kaikkein eniten se kiiltävän ja valkoisen blingin yhdistelmä, niin haluan rikkoa kokonaisuutta rouheammilla yksityiskohdilla. Inspiraatiokuvien etsiminen on siksi aika vaikeaa. Saatan tykästyä retroihin kokonaisuuksiin jonkun yhden tosi selkeämuotokielisen piristävän valkoisen lipaston takia tai jossain hyvin krumeluurisessa kokonaisuudessa voi olla joku muu yksityiskohta, josta tykkään. On paljon selkeämpää valita kuvia, joista en yhtään tykkää - mutta sen ollessa epäkorrektia valitsen mieluummin sekalaisen joukon silmiä miellyttäviä kokonaisuuksia.



Kuva: klik!


Toisaalta myös tyhjä tila voi näyttää hyvältä, jos pintamateriaalit miellyttävät ja tunnelma on kiva. Avara ja valoisa tila on ehkä kauneinta mitä tiedän. Mutta pelkästään avaruus ja valoisuus ei riitä, tarvitaan mielikuvitusta, monipuolisuutta, mielenkiintoisuutta, kontrasteja. Aivan ihania eteisiä löytyi myös täältä ja täältä.



Koska inhoan eteisen (ja keittiön) laattojen väriä, olen päättänyt muutosprojektin aloittaa nimenomaan tuosta lattiasta. Laattojen uusiminen kokonaan olisi niin järkyttävän suuritöinen ja kallis projekti, ettei sellainen nyt ainakaan kymmenen vuoden tähtäimellä tule millään tavalla kysymykseen. Vaikka kaakeleiden maalaamista joka paikassa (etenkin alan ammattilaisten keskuudessa) vastustetaankin, niin ollaan päätetty uhmata tätä vastustusta maalaamalla kaikki ne rumanväriset kaakelit piiloon. Onneksi netin ihmemaailmasta löytyy paljon kannustavia kokemuksia kaakelimaaleista. Tässä esimerkiksi hyvä, oikein kannustava kirjoitus tarkkoine ohjeineen luettavaksi, jos vaikka sattuu lukijoiden joukosta löytymään joku aiheesta kiinnostunut. :)  Maalaushommien osalta joudun malttamaan mieltäni kesäkuulle nyt vähintäänkin, kuulostaa sen verran intensiiviseltä projektilta, ettei siinä hirveästi ehkä ehdi perheelle ruokaa laitella ja vahtia, kuka märässä maalissa milloinkin juoksentelisi. ;)

Päänvaivaa tuottavaa piensisustusta en taida miettiä ennen, kuin lattia on maalattu. Lattian kaakelin väri on tainnut tehdä minulle tepposet niin, ettei minulla yhtäkkiä ole ajatustakaan, mikä tilassa toimisi, näyttäisi hyvältä ja sopisi vielä budjettiinkin. Muutamia haaveita minulla on kyllä, mutta niistä lisää seuraavissa postauksissa. ;)

<3: Tanja









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti