perjantai 9. syyskuuta 2016

DIY: säilytysboksi kenkälaatikosta


DIY - liitutaulutarralla kenkälaatikosta laskulaatikoksi

Väitän, etten ole aikuisiällä askarrellut yhtään mitään pakollisten virpomavitsa-askarteluiden lisäksi. Pari viikkoa sitten ostin lapsille lenkkareita ja niistä jäi vahvoja hyviä kenkälaatikoita. Aktiivikäytössä oleville lasten kengille ei laatikoita tarvita ja näin pieneen kenkälaatikkoon ei aikuisten kengät mahdu. En kuitenkaan raaskinut heittää menemään noita laatikoita, sillä samaan aikaan meillä on jatkuva pula piensäilytyslaatikoista. Haaveilen siitä, että jonakin päivänä mulla on kaikki kaappien sisältö nätisti omissa bokseissaan ja bokseissa nimet, mitä sisällä on. Päätin siis kierrättää kenkälaatikon. Ensin sommittelin laatikon päälle sanomalehtileikkeitä, mutta en tykännyt oikein mistään sommitelmasta ja päädyin kiskomaan keittiön seinälle teippaamani liitutaulutarran palasen tähän tarkoitukseen. Liitutaulutarra on siirrettävissäolevaa ns. kontaktimuovityyppistä tavaraa, ja koska ajatus oli tosiaankin päällystää _vain_ pahvinen laatikko, ryhdyin surutta hommiin.

piensäilytys

Ihan tasaista jälkeä en onnistunut tekemään, ja revin tuota tarraa irti jo sen verran monta kertaa etten enää viitsinyt sitä poistaa.

kenkälaatikko

Koska mulla ei ole periaatteessa minkäänlaista käsitystä mistään askartelusta, jouduin työskennellessäni vähän miettimään mistä leikkaan ja mihin käännän kulmat. Joitain työvaiheita tekisin vähän toisella tavalla jos kokeilisin tätä uudelleen. Vaikka laatikossa näkyykin jotain pieniä ruttuja, niin otin laatikon silti käyttöön. Kurttuihin ei tule kiinnitettyä käytännössä mitään huomiota enää. Harjoitus tekisi mestarin :) Ideana kuitenkin jakamisen arvoinen minusta ja käyttökelpoinen kenelle vain.

liitutaulutarra

Nyt tätä liitutaulua alkaa meidän talossa olla niin paljon, että tarttee varmasti seuraavaksi ostaa liitutaulutussi kauniimman lopputuloksen aikaansaamiseksi.

<3: Tanja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti