tiistai 13. syyskuuta 2016

Taulukollaasi pikkupojan huoneessa

Taulukollaasilla ilmettä vaaleaan huoneeseen


Ostin vuosi sitten perheen pikkumiehelle kolme muumijulistetta. Kehysten ostaminen osottautui yllättävän kinkkiseksi, kunnes löysin Ikeasta sellaiset, joissa lasi ei ole lasia vaan muovia. Lasia vierastin materaalina neljä vuotiaan huoneessa, sillä tiesin etteivät kuvat pysy seinällä.



Kolmen julisteen kollaasista olisi voinut tehdä symmetrisen "vatupassilla suoraan riviin" -asetelman. En sellaista kuitenkaan halunnut, joten täydensin kollaasia muutamilla mustilla, pienillä (kaapista löytyneillä) valokuvakehyksillä.

sommitelma tauluista seinälle

Sommitellessa olisin voinut piettää nuo lack-hyllyn jättämät reijät kehysten alle. Kokeilin sitäkin, muttei se mielestäni ollut toimiva tapa, joten päädyin ennemin pakkeloimaan reijät piiloon.

Pieniin valokuvakehyksiin laitan jatkossa jotain huoneen asukista kertovaa. Suunnitelmissa on yhteinen piirtelyhetki - pikkumies saisi siis itse piirtää sopivan kokoiselle kartongille haluamiaan kuvia. Pojan omia kuvia on myös tarkoitus kehystyttää.

Epäsymmetrisen kollaasin etuna on se, että sitä voi jatkaa haluamallaan tavalla vielä paljon ylemmäksikin. Kehysten ollessa erikokoisia ja erilaisia, mahdollistuu monta luovaakin ratkaisua.


mustavalkoinen retromoderni lastenhuone

Huoneen raamit ovat nyt siivouspäivän, järjestyksenvaihtamisen ja kuvakollaasin ansiosta valmiit. Musta-valkoista suoraviivaisuutta ja särmää, johon lisätään pojan lemppariväriä (punaista) ja huoneen omistajasta kertovia yksityiskohtia. Huoneen aiempaa tyylimaailmaa voit käydä kurkkaamassa täältä


<3: Tanja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti