perjantai 1. heinäkuuta 2016

Pihafiiliksiä



Piha ja puutarha


Vuosi sitten mietin, että kuinka ikinä selviän omakotitalon pihan hoitamisesta. Ajattelin, että kiskon kaikki kukat pois ja istutan nurmikolle koko pihan. Enintään tuijat ja muut aivan itsekseen pärjäävät kasvit olisin silloin säästänyt. Meidän talon pihan eteen oli kuitenkin käytetty niin paljon ajatusta ja työtunteja (rahasta en puhu mitään, koska eivät ole omia), että olisi ollut aivan kamalaa haaskausta heittää kaikki menemään. Kevään mittaan innostuin hyötypuutarha-ajatuksesta. Ja sitten kevään tullen aloin innostua myös pihanhoidosta.










kasvatus laatikossa



vihanneksien kasvatus
 

Ensimmäinen istutuslaatikko löytyi valmiina pihalta. Myös kasvimaata leikkivät kaksi riviä multaa oli valmiina. Istutin toukokuussa innoissani sinne maissin taimet, mutta ne totta kai jäätyivät. Sittemin käänsin koko kasvimaan ympäri, laitoin uutta multaa ja paljon turvetta. Istutin uudet kasvit. Kurkut taisivat jäätyä jälleen, kun kesäkuussa muutamana yönä kävi halla. Saa nähdä, saadaanko satoa niistä lainkaan. 



tomaatin kasvatus säkissä

Tomaatit istutin siemenistä itse. Siemenet otin tomaateista. Voinen olla lopputulokseen aika tyytyväinen. Ensimmäiset tomaatit ovat kypsymässä. Voi sitä riemua, minkä lapset kokivat nähdessään vihreät molluskat tomaateissa. Meillä ei edes ole kasvihuonetta, joten en varsinaisesti odottanut näistä tomaateista satoakaan.



autonrenkaan uusiokäyttö



krassi










Niinikään kesäkukkia tuli laitettua yhtä jo toista. Tuoksuhernettä, krasseja, yrttejä... Kuvien ottamisen jälkeen olen jo laittanut laatikot terassin reunalle ja hankkinut kasvutuet. Vihreää kreikkalaista puutarhaa odotellessa :)


vartettu basilika





Kasviterapia on aika ihmeellistä. Ja eritoten se, miten kasvattamisesta hullaantuu. Valmiita kasveja en niinkään innoissani ole ostamassa, mutta itse istuttamisen ja onnistumisen riemu on saanut minut ihan höppänäksi puutarhuriksi. Ensikesänä täytyy alkaa kylvöhommiin vielä aiemmin kuin tänä vuonna. Ensikesän heiniksi jää myös kasvihuoneen rakentelu.

<3: Tanja 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti