keskiviikko 28. lokakuuta 2015

Viherkasveja ja sisustuksen pientä sälää



Työntäyteisen elämäntilanteen vuoksi meillä kotona ei edisty mikään. Itseasiassa tuntuu, että koti leviää vain käsiin tällä hetkellä. Pyykkivuori kasaantui ulkomailla, siivous odottaa, sipistelyä sinne ja sipistelyä tänne. Olen pyörinyt kuin uuno ympyrää kotona kohentaen pikkuisen sitä ja tätä, saamatta mitään isompaa linjaa siivottua. Joten en ole voinut ottaa vielä valokuvia blogiin.


Jatkan siis suunnittelulla...


Huonekasveja


Olen haaveillut pitkään suuremmista huonekasveista. Pakko paljastaa, en tiedä kukista oikein mitään. Olen vältellyt niiden hankintaa, koska useimmiten onnistun tappamaan ne. Ajattelin nyt kuitenkin kokeilla onneani ja oppimistani, sillä monista blogeista olen huomannut, kuinka viherkasvit parantavat tunnelmaa.

Kukkia haluaisin hankkia lähinnä olohuoneeseen, ehkä tuulikaappiin hyötykasveja keittiöön.












Meille muuttavien viherkasvien tulisi olla mahdollisimman helppohoitoisia. Tiheitä ruukunvaihdoksia en siedä. Kastelen silloin kuin muistan. Tärkeää on, että ulkonäkö sopii sisustukseen ja paikka on oikea. Lattiakasvit ovat tällä hetkellä tosi haastavia, sillä perheen pienin tykkää taatusti käydä mullalla leikkimässä. Mutta kukan kasvaessa lattiakokoiseksi, kasvaa ja viisastuu lapsikin. 


KUVA: Plantagen













KUVA: Plantagen




Muutamia ihan simppeleitä, muotokieleltään yksinkertaisia pöytäkokoisia kasveja haluaisin olohuoneen hyllyille ja keittiön pöydälle. Orkidea minulla on ollu lähestulkoon AINA, ja vaikeahoitoisesta maineestaan huolimatta olen saanut ne menestymään tosi hyvin. Muutama kauniin valkoinen perhoskämmekkä siis täytyy uuteen kotiin saada kukkimaan. Sellaisen voisin ajaltaa Prismasta vaikka heti huomenna. :) Samalla voisin katsastaa muutakin kukkavalikoimaa.







KUVA: Plantagen









Sisustusjulisteita

Kukkien lisäksi olen haaveillut sisustusjulisteista. Tauluista en niinkään tykkää, mutta muutaman kivannäköisen, simppelin julisteen voisin valkoisiin kehyksiin seinälle laittaa.
Ongelmani on aina se, että haluaisin taululla tai julisteella olevan joku "sanoma". Mitään aurinkorantaa, ventovierasta ihmishahmoa tai tyhjänpäiväistä kirjoitustekstiä en halua hankkia vain hankkimisen ilosta. Huomasin erilaisia julisteita selaillessani, että itseasiassa minusta olisi kiva joku aistikas mustavalkoinen kuva, esim  tämä. 
Mutta uskon, että tulen valitsemaan tekstejä. Löysinkin jo muutamia mukavia, mutta tilauksen kassavaiheessa tuli tekninen ongelma ja koko ostoskori tyhjeni. Pitänee kokeilla uudelleen myöhemmin. :)


Valaisimia

Minun on myös pitänyt ostaa meille Happy Lights -pallovalosarjoja jo pitkään. Ihania värejä oli saatavilla ihan pienestä putiikista. Päädyin harmaaseen ja valkoiseen, varmoja valintoja. :) En tiedä vielä valoille paikkaa, yhden ajattelin kieputtaa keittiön verhotangosta roikkumaan. En tiedä, onko oikeasti hyvä idea, mutta kokeilemalla sen näkee. Ihan taatusti kyseisille palloille on käyttöä jossakin :) Kauniita ovat ja etenkin joulun kolkutellessa ovelle oikein super tunnelmallisia.

Muutamia muitaki  valaisinhankintoja on tarkoitus tehdä. Luin täältä valaistusasiaa, ja juttu oli oikein motivoiva. Oikeasti allekirjoitan 100% tämän tekstin. Päävaloa ei ole todellakaan tarkoitettu poltettavaksi aamusta iltaan.
Jopa mieheni sanoi sisustusasioissa ensimmäiseksi huomioitavaksi kohdaksi meidän valaistuksen. Valaisinmietintää siis luvassa.

Ja toivottavasti niitä valokuvia jo heti huomenna ;)





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti