sunnuntai 27. maaliskuuta 2016

Viherkasvien hoitoa - uudet ruukut ja mullat

Viherkasvien vuosihuolto


Viherpeukalo en ole ollut koskaan ennen tätä. Sisäkasvit ovat eläneet sen mitä ovat eläneet ilman minkäänlaista panostusta, poikkeuksena orkideat, joiden vuoksi olen viitsinyt välillä vaivaakin nähdä. Omakotitaloon  muuttaminen sai minut kuitenkin viherkasveista innostumaan, ja tänään oli aika opetella hiukan kylvämistä, ruukunvaihtoa ja kukkien "vuosihuoltoa"









Meidän viherkasvit olivatkin ihan todellisessa ruukunvaihdon tarpeessa. Palmuvehka oli todellisessa ahdingossa tuossa alkuperäisruukussaan. Samoin tuo kultapalmu oli kyllä kieltämättä kasvanut jo yli entisestä ruukustaan.





Lopputulos oli lähes ensikertalaiselle aika siisti, ja ruukkujen koot osasin kaupassa ilmeisen hyvin miettiä. Nyt vain toivotaan, että kasvavat ensikevääseen mennessä kokoa niin paljon, että saan vaihtaa ruukut uudelleen.








Innostuttuani puuhastani istutin myöskin kaupasta ostamani basilikan yhteen ruukkuun. Ja nälkä kasvoi syödessä ja sitä ruokin tomaatin siementen istuttamisella. Tomaatin itämiseksi ajattelin niiden tarvitsevan valoisaa paikkaa, ja elämäni ekaa kertaa tein sisustusratkaisun kasvien perusteella. Lopulta oikeastaan tykkäsin tästä näin.

Basilikan onnistumista jännitän todella... nämä taimi-istutukset eivät ilmeisen hyvin onnistu, nähtäväksi jää!























Kesää odotellen,
<3: Tanja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti