lauantai 5. maaliskuuta 2016

Haaveena kesäkeittiö

Kesäkeittiö meille!



Talon ostamisesta asti mulla on ollut haaveena muurata ensikesäksi meidän pihalle kesäkeittiö tiilistä. Rouhea kesäkeittiö punatiilistä, jotka voisivat olla vaikka käytettyjäkin. Ei modernia ja pelkistettyä tyyliä tällä kertaa, vaan rouheaa kreikkalais
tyyliä, johon yrtit, isot haalistuneet kukkaruukut ja itsekasvatetut vihannekset sopivat.



Kuva: http://www.soulouposeto.gr/2014/07/m.html
Kuva: täältä






























Kuva: www.ilmondodelbarbecue.it



Ihan sellaista hakemaani ei googlehaku valitettavasti onnistunut löytämään, mutta mieleisen saa varmasti tekemällä, ja aika selkeä visio minulla on! Aion siis omin pikkukätösin muurata tuon kesäkeittiön, vaikken ole koskaan mitään muurannutkaan. Hyviä neuvonantajia löytyy kyllä läheltä tarvittaessa.


Kuva: http://divaaniblogit.fi/modernistikodikas/hyotypuutarha-terassille/



Kesäkeittiöön haluan yhdistää vehreyttä hyötypuutarhalla ja kesäkukilla. Meiltä löytyy istutuslaatikko pihalta valmiina, mutta himoitsen nimenomaan pussi-ja ruukkuistutuksia. Laatikkoon ajattelin istuttaa esimerkiksi porkkanaa ja ehkä sipulia. Avomaankurkku olisi myös kiva, mutta en tiedä, kuinka suuren tilan se vaatisi.


Kuva: www.styleroom.fi


Kuva: Suomela


Kuva: www.meillakotona.fi


Meillähän on jo ennestään vehreäksi istutettu takapiha, ja huomasin syksyllä sieltä löytyvän kukkapenkistä ruohosipulia, mansikkaa ja muuta mukavaa. Ensikesänä täydennän puutarhaa ensimmäistä kertaa meidän perheen tarpeisiin. Eka kesä omakotitalossa lapsiperheaikana! Asuimme esikoisen vauva-aikana omakotitalossa, mutta en kyllä osannut silloin pihaa hyödyntää yhtään mitenkään. Nyt rakkaus kasveihin ja itsetekemiseen on noussut pintaan ihan toden teolla. Sormet syyhyten odotan kevättä, että pääsen esikasvattamaan yrttejä ja muita. Monia yrttejä voi kuulemma esikasvattaa jo maaliskuun puolivälistä asti, joten ihan pian pääsen multaamaan sormet. Lapset saavat omat kasvit ja ruukut, ja pääsevät näin osallistumaan istutuspuuhiin. Näistä varmasti postauksia luvassa, kunhan kesää kohti mennään.

Kuva: http://yle.fi/uutiset/hyotypuutarha_sopii_myos_pienelle_tontille/5374298





Jos innostuit puutarhurin hommista, niin infoa kasveista löydät esimerkiksi täältä, täältä, ja eritoten täältä olen saanut paljon inspiraatiota!

Lisää suunnitelmia luvassa!

<3: Tanja











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti