torstai 24. elokuuta 2017

Kesä 2017 ja katsaus syksyyn

Moikkamoi! Olen saanut lukuisia hätäisiä viestejä liittyen blogini jatkoon. Kesä menikin sitten tiiviisti puutarhassa ja kun lopulta tulin innoissani päivittämään kuulumisia, niin en päässyt ensin koneelle (kaikki päivitykset oli tekemättä). Järjestelmäkamerassa oli blogia varten otettuja kuvia toukokuulta (!!!) ja kameran muistissa oli tuhatkaupalla kaikenlaista. Tämä postaus olkoon kooste meidän kesästä 2017 ja samalla vilautan muutamia syksysuunnitelmia. Toivottavasti ruudun toisella puolella vielä palaatte takaisinkin lukemaan. Tunnen oloni ihan maanpetturiksi pitkän hiljaisuuden vuoksi, mutta silloin se on taottava kun rauta on kuuma - kesällä pihanlaitto oli se ykkösjuttu.Talkoovoimin käsittelimme terassit harmaalla puuöljyllä heinäkuussa. Pohjaväri oli ruskea ja ero entiseen on kyllä todella merkittävä. Tästä teemasta oma postaus aivan pian, silti vaikkakin alkaa olla turhan märkä keli tälle vuodelle näihin puuhiin...


Kuvassa vierekkäin uutta ja vanhaa pintaa


...ja raakile stailatusta etukuistista :)
Sen verran vinkkaan tässä kohtaa, että terassiin käytettiin tikkurilan maalipesua ja päälle teknoksen woodex harmaana.Jo keväällä aloitin puuhailun meidän pihan näköesteenä toimivan rinteen kanssa. Sen paranteluun tarvittiin kaksi peräkärryllistä kiviä, peräkärryllinen multaa ja kahdeksan jätesäkkiä palanutta hevosenlantaa. Aihe ansaitsee selkeästi oman postauksen myös...


...mutta tässä kuitenkin pieni vilaus siitä, mitä kahdelle kivikuormalle tein... Etupihan kivimuuri oli keväällä tosi ankean näköinen, toki siksikin ettei lehtivihreästä ollut vielä tietoakaan. En kuitenkaan tähänkään ollut tyytyväinen, vaan kaivoin osan entisistä kasveista ja juurakoista ylös ja istutin penkkiin uutta.


Odotan innolla sitä, että saniaiset pian peittävät tuon alan! Ensikesänä vieläkin kauniimpaa. :)Välissä oli toki rentouduttava ja nautittava lasillinen kuohuvaa. :)Viimeisimpänä, muttei vähäisimpänä kaivoin syksyllä istutettaville sipuleille ison (kuulema pakaroidenmuotoisen) penkin ja istutin sinne jo muutaman kuunliljan ja muuta kuvassa vielä näkymätöntä. Ensikeväänä tässä kukkii valtaisa tulppaanimeri ja kesällä sitten ihanat liljat! En malta odottaa!!

Tässä vielä pienesti siemenkasvatuksen tuloksia. Jopa tänävuonna idätetyt ja kasvatetut jaloritarinkannukset ovat parasta aikaa nupulla. Epäilen suuresti, etteivät ennätä kukkia. Alan pian syytää niille jo syyslannoitetta.


Ja sitten vielä pikakatsaus meidän olkkariin, jossa juuri mikään ei ole kesän aikana muuttunut! :D Uudet tyynynpäälliset sentään testissä :)


Tästä se taas lähtee! Syksyn blogiaiheita olen ideoinut takaraivossa koko ajan, testissä on mm. ikkunanpesuri. Siivous kuuluu jokaiseen syksyyn, joten siitä luvassa postausta. Lisäksi meillä on mielessä hieman kodinhoitohuoneen freesausta... ;) stay tuned!

<3: Tanja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti