maanantai 28. elokuuta 2017

kärcher ikkunanpesuri testissä

Ikkunanpesuri - turhake vai hyödyke?


"Kärcherin ikkunanpesuri tekee ikkunoiden puhdistamisesta nopeaa, vaivatonta ja siistiä puuhaa. Tehokas kuivaus ehkäisee veden valumisen lattialle ja ikkunan karmeille. Spraypullon ja liinan yhdistelmää ja akkukäyttöistä ikkunankuivainta käyttämällä saavutetaan kirkkaan puhdas, raidaton lopputulos ripeästi, aikaa ja vaivaa säästäen. Vakiovarusteena myös kapea suulake pienempiä ikkunaruutuja varten. Aikaisempaa kevyempi paino ja kompaktit mitat kohentavat käyttömukavuutta entisestään." - Kärcher

Kuva: Kärcher

Mieheni toi työpaikalta joululahjaksi saamansa pesurin meille kotiin jo yli vuosi sitten. Pesurista innostunut isäntä pesaisi tuota pikaa lähes kaikki talon ikkunat, enkä oikeastaan ennättänyt pesuria itse edes kokeilla. Vihdoin toukokuussa avasin laatikon ja otin tuotteen testiin.
Kärcher lupaa tuotteen tekevän ikkunanpesusta nopeaa, vaivatonta ja raidatonta. Akkukäyttöinen tuote tuntuu käteen toki lastaa painavammalta, mutta kuitenkin melko kevyeltä. Pieneen naisen käteen (millainen minullakin siis on), pesuri on kuitenkin aika kolho. Koon ja käyttömukavuuden - nimenomaan pelkästään käsituntuman - perusteella valitsisin ehkä mieluummin lastan.Pesurin mukana tulee sumutuspullon ja pesuliinan yhdistelmä. Pesuaine sumutetaan ikkunaan ja pyyhitään. Erona perinteiseen lastamenetelmään on se, että pesuaineen sumuttamisen jälkeen liinaa ei tarvitse noukkia mistään, eikä luutua tarvitse heittää lattialle tai sohvankarmille (kuten monesti tulee tehtyä jos on erillinen luuttu ja sumutuspullo). Jatkoon - tästä tykkään!
Pesuri imee kuivausveden säiliöön, josta se homman loputtua tyhjennetään pois. Tyhjennys käy melko vaivattomasti, eikä lattialla, seinässä tai ikkunankarmeilla ole ikäviä mustia valumajälkiä. Lastaaminen itsessään on omasta mielestäni vähän tekniikkalaji. Kun perinteisellä lastalla saa painaa aika voimakkaasti siistin lopputuloksen saamiseksi, niin pesurin kanssa liian kova painaminen tekee rantuja. Ote saa siis olla höyhenenkevyt. Rantuja jää keskimääräistä vähemmän ja nekin vähät saa pois pyyhkimällä mikrokuituliinalla.Koska isossa talossa ruutuja on ainakin 606, niin sekä sumutepullon säiliötä että pesurin säiliötä joutuu huoltamaan kesken ikkunanpesun. Akun käyttöaika yhdellä latauksella on mielestäni isonkin talon ikkunoihin riittävä. Itse en ennättänyt pestä kaikkia ikkunoita samana päivänä, vaan projekti pitkittyi. Tässä olisi ollut hyvä sauma ladata akku - jos vain olisin löytänyt laturin jostakin. Laturin etsimiseen uhkasi mennä enemmän aikaa kuin itse ikkunanpesuun lastamenetelmällä, ja näinpä päädyin tavanomaiseen ikkunoidenpesutapaan.


Plussat ja miinukset:


+ raitoja jää keskimääräistä vähemmän
+ myös mies saattaa aktivoitua pesemään ikkunoita tai jopa omia sen tehtävän
+ ei valumajälkiä seinässä tai vesipisaroita lattialla
+ kirkas ja siisti lopputulos


- laite on hieman kolho pienemmässä kädessä
- akun latauksesta huolehtiminen


Jos ikkunanpesu ei ole lempipuuhaasi ja työnjälki ei tyydytä, suosittelen kokeilemaan tätä! Rahallinen panostus on satasen luokkaa, sillä ei vielä saa ammattisiivoajaa palkattua. :) Niille, joilla lastatyöskentely toimii, jälki on siistiä ja ikkunat tulee pestyä, voi tämä laite olla vähän turhake.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti