torstai 15. joulukuuta 2016

Kahvinkeittimen perusteellinen pesu

Moccamaster joulukuntoonRakastan hyvää kahvia! Moccamasterilla parhaat kahvit keitetään, ja nykyinen masterini onkin palvellut meitä jo kuusi vuotta. Paraskaan kahvinkeitin ei kestä ilman säännöllistä huoltoa. Pyrinkin puhdistamaan sen vähintään puolenvuoden välein. Kaupasta saa valmiita kahvinkeittimen puhdistukseen tarkoitettuja jauheita, joilla lopputulos on hyvä, kunhan ohjeita noudattaa. Puhdistusta olen kokeillut myös etikalla, eikä kehnompi tulos tullut silläkään.
Tällä kertaa tein puhdistuksen nimenomaan tuolla valmiilla jauheella. Jauheita saa ihan vaikka s-marketista, ja usein pakkauksesta riittää vaikka koko vuoden tarpeeseen. Jauhepussi sekoitetaan täyteen vesisäiliölliseen (eli noin litraan vettä). Kahvinkeitin laitetaan päälle, ja annetaan vesi-jauheseoksen valua puoleen väliin. Sitten keitin sammutetaan ja annetaan vaikuttaa noin 30min.Tällä kertaahan siis unohdin vaikutusajan kuluttua napata keittimen uudestaan päälle, ja vesi lillui pannussa ja keittimessä... no, aika kauan. :D Illalla sitten vasta valutin veden pois.Säiliöön jäi edelleen moskaa, joten irrotin keittimen verkkovirrasta ja pesin säiliön käsipelillä hanan alla. Koska pesuainetta voi jäädä kahvinkeittimeen, täytyy säiliöön kaataa toinen litra vettä ja valuttaa se koneiston läpi ennen varsinaista kahvinkeittämistä. Minä tykkään varmistaa huuhtelun ainakin kahdella vesikierroksella. Lopuksi laitoin kaikki keittimestä irtoavat osat pesukoneeseen ja pyyhin kostealla mikrokuitiliinalla keitintason, sormenjäljet rosterirungosta sekä pienet, pölyä keräävät rungon osat.Törkyinen Moccamasterini muuttui jälleen kuin uudeksi ja kahvi maistuu taas täydelliseltä! Jos joulusiivous on vielä aloittamatta, se kannattaa aloittaa kahvinkeittimestä ja sen jälkeen kupista freesiä kahvia. :)
<3: Tanja

2 kommenttia:

  1. Nää keittimet on kyllä parhaita, mutta todellakin jättävät vettä koneistoon. Mulla on myös Moccamaster, mutta eri mallinen. Vaikka säiliö näyttää tyhjältä ei silti ole. Kallistamalla keitintä tiskialtaaseen tulee vesisäiliön alta (putkistosta) lähes 2dl vettä. Seisova vesi voi vaikuttaa kahvin makuun jos keitintä käyttää harvoin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huomionarvoinen vinkki tuo veden tyhjennys putkistoista! Täytyy seuraavan kahvinkeiton yhteydessä tsekata jättääkö meidänkin keitin vedet lillumaan putkistoihin.

      Poista