lauantai 17. joulukuuta 2016

Pieni walk in closet

Vaatehuoneen säilytys uusiksiEpätoivoni makuuhuoneen yhteydessä olevasta vaatehuoneesta eli walk in closetista nostaa taas päätään. Vaatteiden määrän kasvaessa (laihdutusprojektin edetessä) nykyinen säilytysjärjestelmä ei toimi. Tai toimisi, jos pysyisi seinässä. Koolausten jakaantuessa seinälle epäsopivasti, on seinään porattavaa systeemiä aika hankala saada pysymään kiinni. Nyt, hyllyjen tiputtua alas jo toisen kerran, turhauduin ja aloin suunnittelemaan jotain toimivampaa järjestelmää. Aiemmasta vaatehuoneen muutoksesta voit lukea täältä, tuolloin muutos toteutettiin olemassaolevilla hyllyillä niiden paikkoja järkeistämällä.


Koska vaatehuone on itsessään jo oven takana oleva kokonaisuus, olisi mielekkäämpää suunnitella säilytysjärjestelmä ilman ovia.


Kuva: IkeaKuva: Ikea
Vaatteiden ollessa muutenkin melko kirjavia, en näe mielekkäänä valita säilytysjärjestelmää tai mahdollisia irrallisia säilytyslaatikoita kovin värikkäiksi. Valkoinen väri rauhoittaa kokonaisuutta ja saa sen näyttämään myös hygieeniseltä, ollen toki samaan aikaan todella ajaton. Toisaalta puun värinen kokonaisuus antaa omanlaisensa, ehkä ylellisemmän fiiliksen. Luulen silti päätyväni valkoiseen.


Meidän vaatehuoneessa on tällä hetkellä hyllyt toisella seinällä, ja toiselle seinälle on laitettu yksinkertaisuudessaan tangot henkarisäilytystä varten. Henkarivaatteita meillä on aika vähän, vähempikin tankotila riittäisi. Ja toisaalta, ylemmät tangot ovat liian ylhäällä lyhyttä käyttäjää ajatellen. Tila tulisi paremmin hyödynnettyä, jos inspiraatiokuvien mukaisesti tankojen päälle jäisi hyllytilaa kausivaatteille, kengille ja matkalaukuille. Tilan saisi varmaankin parhaiten hyödynnettyä niin, että molemmille seinille (siis hyllyjen ja tankojen tilalle) tulisi oma vaatesäilytysjärjestelmänsä. Tai vaihtoehtoisesti ainoalle ehjälle pitkälle seinälle voisi laittaa yhden pitkän järjestelmän.


Kuva: Ikea


Vaatesäilytysjärjestelmän uusimisen lisäksi vaatehuone kaipaa pyykkikoria, parempaa valaistusta ja yhtenäisiä hengareita. Valaistus hoituu näyttävästi led-nauhoilla tai vaatekaapin päälle asennettavilla valaisimilla. Mieluisia, edullisia hengareita löytyy niinikään ikealta.


Kuva: IkeaPiensisustusta vaatehuone ei mielestäni kaipaa. Jos vaatehuoneella olisi mittaa niin, että se olisi ihan oikea huone, niin totta kai kokonaisuuteen kuuluisi tuoli tai rahi pukeutumista varten ja lisäksi peili sekä jotain naisellista tilpehööriä. Meidän vaatehuone kuitenkin täyttyy varmasti niistä asioista, jotka tekevät vaatehuoneesta käytännöllisen. Visuaalista ilmettä haen sitten loistavalla järjestyksellä ja mahdollisesti vaatteiden uudelleen karsimisella. Karsimista tein viimeksi melkein vuosi sitten (APUA!) ja sen jälkeen vaatekasa on kasvanut ainakin kolminkertaiseksi. Laihtumisen ansiosta melkein kaikki ennen kolmatta raskautta käyttämäni vaatteet mahtuvat päälle, ja olenkin hakenut niitä säkki kerrallaan säilytyksestä takaisin. Edellisen karsimispostaukseni löydät täältä.


Miljoona rautaa tulessa, ah, niin minulle ominaiseen tapaan. Lopulta suurin osa jää kesken ja silmä tottuu. :D No, tämä on ainakin yksi niistä, jotka on pakko saada pian kuntoon. Heti joulun jälkeen mielellään.


<3: Tanja


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti