perjantai 17. kesäkuuta 2016

10 oman kodin ehdotonta "EI":tä

10 ehdotonta eitä

Jatkuva "haluan sitä ja haluan tätä" - levy kului puhki, joten vaihteluksi päätin listata kymmenen ehdotonta ei-ratkaisua kotiin, kodinhoitoon tai sisustamiseen liittyen. Painotan, että valintani eivät koske kenenkään muun kotia, kuin omaani, vaikka tällaisesta postauksesta olisi toki todella helppoa provosoitua. Lukekaa pilke silmäkulmassa. ;)






1. Sekapyykki

Ensimmäinen, suurin inhokkini on sekapyykki. Pyyhkeet, kirjavat vaatteet, vaaleat vaatteet, luonnonkuidut ja tekokuidut kaikki samaan koneelliseen - Ei Ikinä. Okei, HYVIN HARVOIN saatan jonkin lähes puhtaan käsipyyhkeen heittää vaatteiden sekaan, mutta painotan sanaa HARVOIN. Pyykkien oikea lajittelu auttaa vaatteita pysymään parempana, pitää värit hyvänä, oikea pesulämpötila nyt etenkin on todella tärkeä.



2. Kirjava värimaailma

Yllätys yllätys - heti seuraavana ei-listalta löytyy kirjava koti. Niin kauniita kuin kauniit värit ovatkin, niin minut ne tekevät levottomaksi.


3. Säilytyslaatikot lattioilla

Kaikki piiloon ja kaappiin mieluummin!

4. Matto keittiössä

Tartteeko edes selventää ajatusta? Se imuroinnin määrä.. ja silti jää tunne, ettei kuitenkaan ole puhdasta.
Voiko matto keittiössä toimia?

5. Kirjavat eriparilakanat parisängyssä

Harmonia ennen kaikkea!


6. Eri aikakaudet sekavasti esillä samassa tilassa

Retrot, modernit, 90-luku, maalaisromantiikka - kaikki kauniita tyylejä, mutta sekavana otoksena ei minun juttuni.


7. Raskas sisustus

Valoa, kepeyttä ja paljon ilmatilaa aina ja nyt!
Raskas sisustus tarkoittaa paljon tummia yksityiskohtia yhdistettynä väreihin, isoihin viherkasveihin ja vaikkapa maalaamattomaan mäntypaneelikattoon sekä villamattoon ja huonoon valaistukseen. Tyyli on tuttu etenkin 70-luvun sisustuksista. Sen sijaan 70-luvun poiminnat lipastoissa, lehtitelineissä tai nojatuoleissa yhdistettynä kevyeen, vaaleaan värimaailmaan, toimivat taatusti.

8. Isot kirjahyllyt

Koska lyhyt emäntä ja korkeanpaikankammo.


9. Epäkäytännölliset ratkaisut

Lupaan olla tekemättä "pakko saada vaikkei mahdu mihinkään" -hankintoja. Epäkäytännölliset asiat syövät minusta voimia, enkä voi niitä omaan kotiini tuoda. Tarkoitan esimerkiksi huonekaluja, joihin sijoittelun vuoksi törmää tai vaikeasti puhdistettavia tekstiileitä tai tavaroiden huonoa sijoittelua. Tämän takia myös koriste-esineitä on meillä aivan älyttömän vähän - niiden pyyhkiminen pölyistä on turhauttavaa.


10. Huono sisäilma

Yhdestä tapauksesta traumatisoituneena sisäilman laatuun panostaminen on mulle yksi tärkeimmistä jutuista. Toimiva ilmanvaihto, sopiva määrä viherkasveja, säännöllinen siivous, miedot tuoksut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti