tiistai 28. helmikuuta 2017

Katse kohti kesää

Mustanpuhuvaa kukkaloistoa ja kreikkalainen terassi


Helmikuun loppua eletään ja on aika laittaa viimeistäänkin nyt katse kesään. Esikasvatusta vaativat kasvit täytyy nyt kylvää, mikäli mielii saada niistä konkreettista iloa kesällä. Viimevuonna opettelin idätystä siemenistä ja sain siitä kipinän viljellä isommassakin mittakaavassa. Jostain syystä valmiiden kasvien kasvatus ei houkuttele minua ollenkaan, vaan se kasvun ihme täytyy nähdä alusta loppuun saakka.







Edellisvuoden kiertokulku näkyy näistä kuvista hyvin - ensin ihan tyhjiä purkkeja, sitten pienet sirkkalehdet ja kesän tullen kaikki ulos. Ulos siirtämisen ihanuus on tuoreena mielessä, sillä mitään sisustuksellisiahan nuo pahvipurkit eivät kyllä todellakaan ole. Tänävuonna taimia tulee olemaan triplaten viimevuoteen nähden. Mietin jo kauhulla, miten kestän niiden sisällä pyörittelyä...







Viimevuonna istutkset olivat pitkin pihaa, mutta tulevana kesänä toteutan haaveeni kreikkalaistyyppisestä rehevästä puutarhasta. Aion laittaa parvekkeelle todella mittavasti sekä kesäkukkia että yrttejä siten, että siitä tulee todellinen kesäparatiisi! Koska vaaleanpunaiset tai oranssit kukat eivät kiehdo, ostin mustanpuhuvien kukkien siemeniä! Kokeilen ainakin mustaa orvokkia, tummaa petuniaa ja sekaan laitan ripauksen hopeanvihreää hopeavillakkoa sekä valkoista valkosääkukkaa.

Kuva: puutarha.net



Terassiin on tarkoitus panostaa monella muullakin tapaa. Lattia ja kaiteet pitää käsitellä ja kalustustakin on tarkoitus laittaa uusiksi. Lasituksia en pessyt viimevuonna ollenkaan, joten se on ilmanmuuta kevään "to do" -listalla. Kalustusta on tarkoitus hiukan uusia. Hyllyjä kasveille, uudet tuolit ruokapöydän ääreen ja mahdollisesti joku pieni sohvaryhmä. Kalusteissa painotan säänkestävyyttä ja melko simppeliä ulkonäköä - vaikka kreikkalaisesta puutarhasta tuleekin mieleen patsaat ja ruostuneet maalaisromanttiset metallikalusteet. Kalusteiden osalta siis mennään selkeän skandinaavisella linjalla, välimeren fiiistä haetaan kasveilla ja ehkä sini-valkoisella värimaailmalla.

Kuva: täältä



Kuva: täältä

Kuva: Netrauta

Loppuun vielä muutama inspiraatiokuva


Kuva: täältä

Kuva: klik!

<3: Tanja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti