torstai 6. lokakuuta 2016

Inspiroiva lastenhuone

Pojalle inspiroiva oma huone

Lastenhuoneiden sisustaminen on mulle vaikeaa. Siksi, että en pidä supersankariaiheisista verhoista tai matoista, enkä oikein välitä väreistä, enkä myöskään kestä ns. eriparisuutta. Lastenhuone on lastenhuone ja sen pitäisi saada näyttää asukkaaltaan, tai näin monet sanovat. Tunteita nostattaa pintaan ja kärjistää hirvittävän usein juurikin se, jos lastenhuone on aikuisen huoneen näköinen. Meidän pojan huoneestakin on tullut kommenttia jos jonkinlaista.


Tällä viikolla oman syksyn suursiivoushaasteeni tarkoituksena on käydä lasten tavarat läpi. Tämän projektin tarkoituksena on ennen kaikkea tehdä huoneista seesteisempiä, mutta silti päätään nostaa pieni buumi laittaa pojan huoneeseen joku kiva tapetti tai uusi maali. Koska poika tykkää kovasti punaisesta, tulisi uusi ilme toteuttaa nimenomaan punaista silmälläpitäen. Seiniä en punaisella suostu maalaamaan, mutta ajatus liitutaulumaalista nostaa jälleen päätään.

Kuva: rakentaja.fi

Jos peräseinästä maalataan liitutaulumaalilla, tarvitaan hiukan muutoksia huonejärjestelyyn. Tällä hetkellä huoneessa on normaalin sängyn sijasta kerrossänky, jonka sijoittelu pienessä huoneessa ei ole aivan yksioikoista.


Huoneen nurkassa oleva "look a like lundia" -hyllykön kohtaloa pohdin kovasti myös. En halua sitä maalata, mutta tuollaisenaan se ei istu kodissa oikeastaan mihinkään muualle kuin pojan huoneeseen. Kerrossängyn taas siirtäisin mielelläni syvennykseen, jossa hylly on tällä hetkellä. Pienessä makuuhuoneessa korkea iso elemetti ei hivele mieltäni ollenkaan, mutta toisaalta, tämä on taas yksi niistä myönnytyksistä, joita joskus lasten vuoksi on tehtävä. (kuva on otettu aiemmin huoneen ollessa kaikkinensa hyvin erilaisessa kuosissa, joten sänkyä ei nyt tässä kuvassa näy).


Pojan huoneen muutoksen tarkoitus olisi tehdä huoneesta niin insopiroiva, että lapsi itsekin haluaisi sen pitää järjestyksessä ja leikkiä siellä. Tällä hetkellä leikit keskittyvät olohuoneeseen, ja jos ne venähtävät riittävän pitkälle iltaan, on sotkujen raivaaminen työn ja tuskan takana päivän päätteeksi. Jos leikit pysyvät omassa huoneessa, ei niitä ole ihan pakko joka ilta jaksaa ja muistaa siivota.

Kuva: rakentaja.fi

Meillä on jo kauan ollut mietinnässä myöskin joku kuvan tyyppinen sänkyratkaisu. Tällaisen ympärille olisi kiva koota "seikkailuhuone" ja värit voisi silti pitää hyvinkin neutraaleina.

Kuva: rakentaja.fi

Katsotaan, mitä huoneesta aikanaan tulee ;)

<3: Tanja

2 kommenttia:

  1. Minusta tuntuu että lastenhuone on ikuinen murheenkryyny :D Vaikka kuinka kivat järjestelmät keksii niin ei se meinaa siistinä pysyä ( ainakaan siis meillä ) Jään innolla odottamaan mimmoiseksi muovautuu ;) http://valkoinenhaave.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nimenomaan! Taitaa vähemmistö lapsista arvostaa sitä, että kaikella on paikkansa. Ainakin meidän lapset on ihan superluovia tapauksia, äkkiä on levitetty omien tavaroiden lisäksi keittiön kipot ja vessan putelit leikkeihin ja entinen leikki on kerinnyt jo vaihtua uudeksi, kolme huonetta ja olkkari sotkussa ja lapset itse jossain metässä leikkimässä. :D ei säilytysratkaisut enää muuta tilannetta :D

      Poista