torstai 26. tammikuuta 2017

Aloita pienestä ja innostu

WC-kaapin siivous


Järjestely, tavaroiden karsiminen saati koko talon läpikotaisin tyhjentäminen kuulostaa arjen keskellä todelliselta haasteelta. Jos seuraava loma on kuukausien päästä kesällä, mutta tarve järjestelyyn on NYT, kannattaa ahdistus ja pitäisi-tyyliset ajatukset kääntää positiiviseksi haasteeksi.

Sairaslomalla mulla olisi aikaa tehdä ihan mitä tahansa projektia, mutta kunto ei riitä ja paikoillaanolo ei houkuttele. Mietin, mikä olisi riittävän pieni tehtävä saattaa alusta loppuun, mutta kuitenkin sellainen mielenrauhaa huokuva juttu, jonka ansiosta jaksaisin taas hetken huilata.
Juotuani rauhallisen aamukahvin olkkarissa telkkua tuijotellen, kävin hetken mielijohteesta vessan kimppuun. WC-kaapin kosmetiikkapurkkien läpikäyminen on "pikkujuttu" ja tavarat järjestyvät hetkessä. EN siis omista todellakaan meikkivarastoa, jolla saisi loihdittua mielettömät karnevaalinaamarit! Pidän muutenkin purkkejani pakollisena pahana. Meikit olen aikaa sitten korvannut ripsienpidennyksillä ja kulmakarvojen kestovärjäyksellä. Pieni pussukka päivittäiskosmetiikkaa toki löytyy (meikkivoide ja poskipuna ainoastaan päivittäisessä käytössä). Kasvojen hoitotuotteet kulutan loppuun ennen uuden purkin ostamista / avaamista. Mulla on aika hyvä iho, enkä tarvitse monia eri ihonhoitotuotteita. Puhdistusmaito, kasvovesi (sekin harvakseltaan) ja kosteusvoide riittävät hyvin.Lähtötilanne näytti siis tältä. Tavarat luovassa kaaoksessa ja seassa paljon tuonne kuulumatonta. Kuka on tuonut vessan kaappiin mittakauhan? :D


Tyhjensin tavarat lattialle, vein roskat roskiin ja palautin eksyneet tavarat paikalleen. Pari purkkia heitin roskiin (kasvonaamio kuuden vuoden takaa ja joku härskiltä haiseva käsivoide). Järjestin föönin ja kihartimen laatikkoonsa. Samassa muistin, että saunan puolella hyllyssä on yksi laatikko, jossa on kaikenlaista sekalaista kosmetiikkaa ja hain ne samalla järjestettäväksi. Lopulta kaikki mahtui oikein kivasti kaappiin.


Päivittäin tarvittavat tuotteet laitoin ylös valkoiseen ikean laatikkoon. Koko kori on nostettavissa lavuaarin reunalle ja yhtä helposti sen nostaa myös takaisin kaappiin.


Harvemmin tarvittavat tuotteet päätyivät Mayn metallilankakoriin. Tämä kori sisältää siis ne tuotteet, joita tarvitsen ehkä kerran kahdessa viikossa tai jopa harvemmin. Vakioin tähän koriin myös kynsisaksien paikan, ne nimittäin ovat aina kaikkialla muualla paitsi siellä, mistä ne löytäisi.Lopputulos näyttää tältä ja nyt ylhyllylle jäi myöskin meikkipussille paikka. Jos yleisimettä haluaisi vielä "siistiä, voisi tuohon ylähyllylle laittaa toisen samanlaisen ikean korin esim noille "men"-tuotteille ja ehkäpä tuon amikan laatikon voisi myös päällystää - jos haluaisi siis kaappien sisällön myöskin "sisustaa" :)

Neuvoni järjestelyn aloittamiseen onkin siis se, että aloita pienestä ja saatat innostua! Loppu sujuu kuin tanssi inspiraation vallassa :) Yksi laatikko päivässä - ja taatusti on jo puolessa vuodessa koti käyty läpi.

<3: Tanja

1 kommentti:

  1. Itse myös vasta influenssasta toipuvana tunnustan itsellänikin olevan tuon saman fiiliksen. Pitäs vaan aloittaa... Onhan noin siisti kaappi kuitenkin ilo silmälle 😊❤
    Käyhän osallistumassa arvontaan blogissani.

    VastaaPoista